ООН пуска в действие план за оказване на подкрепа на

...
ООН пуска в действие план за оказване на подкрепа на
Коментари Харесай

ООН стартира план за борба с коронавируса

ООН пуска в деяние проект за оказване на поддръжка на бедните страни в битката с коронавируся. Предполагаемият бюджет за него е към 2 милиарда $, съобщи генералният секретар на организацията Антонио Гутериш.

Пред публицисти той съобщи, че планът ще бъде съгласуван от ръководството на Организация на обединените нации по филантропични въпроси и „ с задоволително финансиране ще избави доста животи и ще даде на филантропичните структури и Неправителствени организации лабораторни консумативи за тестване и здравно съоръжение за лекуване на заболели “.

Планът включва спомагателни ограничения за поддръжка на страните, които не престават „ да отварят домовете и градовете си за бежанци и мигранти “.

На най-уязвимите страни ще бъдат доставени належащо лабораторно съоръжение за тестване за ковид и лекарства за лекуването на заболели. В лагерите ще бъдат инсталирани уреди за миене на ръце.

Предвижда се провеждането на осведомителна акция за метода, по който хората биха могли да защитят себе си и другите от вируса.

Според проекта, в Африка, Азия и Латинска Америка ще бъдат основани центрове за за пренасяне на филантропични служащи и консумативи до местата, където са най-необходими. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР