ООН прогнозира, че до 25 милиона работни места могат да

...
ООН прогнозира, че до 25 милиона работни места могат да
Коментари Харесай

Гутериш: COVID-19 e най-голямото изпитание пред човечеството след Втората световна война

ООН предвижда, че до 25 милиона работни места могат да бъдат изгубени по целия свят вследствие на пандемията

Докладът на Организация на обединените нации предвижда, че до 25 милиона работни места могат да бъдат изгубени по целия свят вследствие на пандемията, оповестяват Би Би Си и БГНЕС. Настоящата пандемия от ковид е най-голямото предизвикателство за света след Втората международна война, предизвести генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш. Той сподели, че това може да докара до криза, " която евентуално няма аналог в близкото минало ".
Гутериш произнесе тирада по време на стартирането на отчет на Организация на обединените нации за евентуалното социално-икономическо влияние на епидемията.

Броят на доказаните случаи по света към този момент е близо 850 000, а умрелите са повече от 41 000.

Повече от 181 000 души в Америка са инфектирани, сочат данните, събрани от университета на Джон Хопкинс.

Междувременно Испания, една от най-тежко засегнатите страни, записва 849 смъртни случая през последните 24 часа - най-големият брой жертви за един ден.

Във Англия общо 3089 души са починали до 30 март - растеж от 381, оповестяват управляващите. Сред жертвите е и 13-годишно момче.
Изказвайки се в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, Гутериш съобщи: „ Новата коронавирусна болест нападна обществата в основата им, като лишава животите и препитанието на хората. Това, от което светът има потребност в този момент, е взаимност. COVID-19 е най-голямото тестване, с което се сблъскваме дружно от основаването на Организация на обединените нации ".

Гутериш прикани индустриализираните народи да оказват помощ на тези, които са по-слабо развити или евентуално „ изправени пред кошмара на заболяването, разпространяваща се като див огън ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР