ООН призова за много по-решителни действия за борба с климатичните

...
ООН призова за много по-решителни действия за борба с климатичните
Коментари Харесай

ООН: Тази година се очаква да бъде една от четирите най-горещи, регистрирани някога

ООН прикани за доста по-решителни дейности за битка с климатичните промени, съобщи Франс прес.

Апелът бе насочен през днешния ден - на първия ден от Конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за измененията в климата (COP24), която се организира в полския град Катовице и ще продължи до 14 декември.

Последиците от неналичието на регулации за климата " в никакъв случай не са били толкоз тежки " и интернационалната общественост би трябвало " да направи доста повече ", с цел да се бори с тях, прикани в официално съобщение Патрисия Еспиноса, изпълнителният секретар на Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата. Тя означи, че " тази година се чака да бъде една от четирите най-горещи, регистрирани в миналото. Концентрациите на парникови газове в атмосферата са на рекордно ниво и излъчванията не престават да се усилват ", предава Българска телеграфна агенция.

Климатичните промени (вече) засягат " общности на цялата планета " и " жертвите, разрушенията, страданията ", които те предизвикват, " вършат нашата работа още по-спешна ", акцентира Еспиноса.

Делегации от към 200 страни ще се опитат да договорят в Катовице детайлите към практическото използване на Парижкото съглашение за климата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР