ООН призова днес да не се прибягва до прекомерно насилие

...
ООН призова днес да не се прибягва до прекомерно насилие
Коментари Харесай

ООН: Не използвайте прекомерно насилие към мигрантите на границата

ООН прикани през днешния ден да не се прибягва до прекалено принуждение към мигрантите на гръцко-турската граница, опитващи се да влязат в Европейския съюз, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците приканва за успокоение и за понижаване на напрежението на границата.
" Държавите сигурно имат законното право да управляват границите си и придвижването на противозаконните мигранти, само че би трябвало да се въздържат от използването на прекалено и непропорционално принуждение и да основат система, която да разреши подаването на молби за леговище " по легален метод, съобщи представителят на комисариата Бабар Балох.

Той добави, че в турските окръзи Измир, Чанаккале и Одрин има чиновници на комисариата, които следят придвижването на мигрантите и дават филантропична помощ, когато е належащо.
Хиляди мигранти и бежанци се струпаха през уикенда на турската граница с Европейския съюз след изявлението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че Турция към този момент няма да им пречи да влязат в Европа.

Международната организация за мигрантите заяви през вчерашния ден, че на границата на Турция с Гърция са се събрали към 13 000 мигранти, измежду които фамилии с дребни деца.
Още към 2000 души дойдоха през днешния ден при граничния пункт Пазаркуле. Сред тях има афганистанци, сирийци и иракчани, заяви публицист от Франс прес.
Гърция разгласи през днешния ден, че е блокирала достъпа на към 12 000 души на границата й с Турция, откакто се стигна до конфликти сред гръцките гранични служители на реда и мигрантите.
Генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич е разтревожена от обстановката с бежанците, опитващи се да преминат границата сред Турция и Гърция, съобщи ТАСС, цитирайки изказване на прессекретаря на съвета Даниел Холтген в Туитър. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР