ООН потвърждава, че евакуираните от Азовстал вече са в град

...
ООН потвърждава, че евакуираните от Азовстал вече са в град
Коментари Харесай

Зеленски на 9 май: Няма да дадем на никого нито частичка от своята история

ООН удостоверява, че евакуираните от " Азовстал " към този момент са в град Запорожие. Очаква се в идващите дни да се договорят нови коридори за извеждане на блокираните в завода за стомана в Мариупол. Отбраняващите го бойци от отряда Азов, обаче, оповестиха, че в никакъв случай няма да го изоставен.

Без всеобщи мероприятия и с продължен комендантски час в южните области, Украйна посреща 9-и май. От дни управляващите предизвестяват, че са вероятни нови въздушни набези към столицата и огромните градове в страната.

Това не е война сред две армии. Това е война сред два мирогледа. Днес честваме Деня на успеха против нацизма. И няма да дадем на никого нито частичка от своята история. Гордеем се със своите предшественици, които като част от коалиция против Хитлер, са победили нацизма. Защото някои се борят за царя, за фюрера, за партията и вожда, само че ние се борим за родината. Никога не сме се сражавали против някого. Винаги сме се борили за самите нас. За свободата си. За независимостта си. И тази победа на предците ни не е била безрезултатна. Те са се борили за независимост и са спечелили. Ние също се борим за свободата на своите деца и също ще победим. Скоро ще има два дни на успеха в Украйна. А други няма да имат нито един, съобщи президентът Володимир Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР