ООН обяви днес, че се готви за най-лошото в Северна

...
ООН обяви днес, че се готви за най-лошото в Северна
Коментари Харесай

ООН за турското настъпление в Сирия: Не знаем какво ще стане, подготвяме се за най-лошото

ООН разгласи през днешния ден, че " се готви за най-лошото " в Северна Сирия, откакто Съединени американски щати оповестиха, че няма да се опълчват на турско нахлуване против кюрдска милиция в региона, съобщи Франс прес.

" Не знаем какво ще стане. Подготвяме се за най-лошото ", съобщи на конференция в Женева районният филантропичен координатор на интернационалната организация за сирийската рецесия Панос Мумцис.

Той сподели, че Организация на обединените нации е в контакт с всички заинтригувани страни на място.

Мумцис обаче беше безапелационен, че службата му не е била предизвестена за решението на Вашингтон да изостави някогашните си кюрдски съдружници в битката против джихадистите от групировката " Ислямска страна " в Сирия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Координаторът съобщи, че за Организация на обединените нации е приоритет да се подсигурява, че възможна турска атака няма да провокира ново изселване на популацията, че няма да бъде възпрепятстван достъпът на филантропичната помощ и няма да бъде лимитирана свободата на придвижване в региона. Организация на обединените нации има спешен проект за деяние за попречване на нови премеждия на мирното население, само че се надяваме да не се постанова той да бъде употребен, добави Мумцис.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган удостовери през днешния ден, че всеки миг може да бъде подхванато нахлуване в Североизточна Сирия и че изтеглянето на американските войски там е почнало.

Говорителят на турското президентство Ибрахим Калън съобщи в Туитър, че Турция ще продължи да се бори против " Ислямска страна " и няма да допусне групировката да се завърне, под каквато и да било форма.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР