ООН обяви 25 милиона долара хуманитарна помощ за Турция и

...
ООН обяви 25 милиона долара хуманитарна помощ за Турция и
Коментари Харесай

ООН отдели 25 милиона долара за Турция и Сирия

ООН разгласи 25 милиона $ филантропична помощ за Турция и Сирия след смъртоносните трусове, съобщи Анадолската организация. Броят на жертвите в Турция и Сирия е повишен до над 8700 души.

 

Отпуснатите средства ще оказват помощ за обезпечаване на незабавна животоспасяваща помощ в района, съобщи представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик пред кореспонденти в централата на Организация на обединените нации.

 

''Екипите на Организация на обединените нации за оценка и съгласуваност на бедствията са през днешния ден в Адана и на следващия ден се активизират в Газиантеп, с цел да поддържат градските екипи за търсене и избавяне на Турция ", сподели той.

 

''Сред застигнатите от бедствието са доста хиляди бежанци от Сирия и общностите, които обилно са ги приемали в продължение на съвсем 12 години.

 

По нови данни на Агенция Франс Прес броят на жертвите е повишен до над 8700 души. Официални лица и медици оповестиха, че 6 234 души са починали в Турция, а 2 470 - в Сирия, като общият брой на жертвите е 8 704. Дюжарик съобщи, че сирийските бежанци съставляват повече от 1,7 млн. души от общо 15 млн. души, живеещи в 10-те провинции, наранени от земетресенията в Турция.

 

''Ще създадем всичко, което държавното управление на Турция желае от нас, и ще се опитаме да бъдем допустимо най-полезни'', сподели Дюжарик.

 

Той също по този начин съобщи, че пътят към Северозападна Сирия от Турция е развален и това краткотрайно е нарушило даването на филантропична помощ в засегнатите от земетресението размирен региони.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР