ООН може да остане без пари до края на октомври.

...
ООН може да остане без пари до края на октомври.
Коментари Харесай

ООН остава без пари до края на октомври

ООН може да остане без пари до края на октомври . Организацията има недостиг от 230 милиона $, предизвести генералният й секретар Антониу Гутериш, представен от Агенция Франс Прес.

В писмо до 37-те хиляди чиновници на Организация на обединените нации Гутериш декларира, че ще бъдат подхванати краткотрайни ограничения, с цел да се обезпечат заплатите.

Страните членки са платили единствено 70% от общата сума , нужна за нашите постоянни бюджетни интервенции през 2019 година Това съставлява дефицит на пари в размер на 230 милиона $ в края на септември . Има риск да останем без финансови средства до края на месеца, написа Гутериш.

За да понижат разноските, Гутериш загатва отсрочване на конференции и срещи , понижаване на услугите, а също по този начин ограничение на формалните пътувания и предприемане на ограничения за икономисване на сила.

Представител на Организация на обединените нации разяснява, че Гутериш е изискал от страните членки по-рано тази година да оказват помощ на организацията за превъзмогване на финансовите проблеми , само че те са отказали.

Основната отговорност за нашето финансово здраве лежи върху страните членки , безапелационен генералният секретар.

Бюджетът на Организация на обединените нации за 2018-2019 година е близо 5,4 милиарда щатски $ , само че не са включени заплащанията за мироопазващите интервенции. Съединени американски щати способстват 22% от сумата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР