ООН констатира престъпления в Украйна.В Украйна са били извършени военни

...
ООН констатира престъпления в Украйна.В Украйна са били извършени военни
Коментари Харесай

ООН: В Украйна са извършени военни престъпления

ООН установи закононарушения в Украйна.

В Украйна са били осъществени военни закононарушения. Това е заключението на самостоятелната анкетна комисия на Организация на обединените нации за страната, направено въз основа на доказателства, събрани от четири украински района, оповестява " Ройтерс ", представена от.

" На базата на доказателствата, събрани от Комисията, тя заключи, че в Украйна са осъществени военни закононарушения ", съобщи Ерик Мьосе пред Съвета по правата на индивида в Женева.

Изявлението му идва след извършени следствия в областите Киев, Чернигов, Харков и Суми, където комисията посети 27 обитаеми места и разпита повече от 150 жертви и очевидци.

Разследването беше стартирано през май, когато висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет упрекна Русия в " противозаконни убийства ", наред с други закононарушения.

" Бяхме изумени от огромния брой изтезания в регионите, които посетихме. В момента комисията проверява сходни смъртни случаи в 16 града и обитаеми места ", обясниха следователите.

Те също по този начин са разкрили доказателства и за други закононарушения, осъществени от съветските сили, като побои, потребление на електрошок и принуждение, учредено на пола. Разследват се и два случая на малтретиране на съветски военнослужещи от украински бойци.

По-рано през днешния ден основният прокурор на Международния углавен съд Карим Хан разгласи, че ще изпрати спомагателни чиновници в Украйна, с цел да проверяват военни закононарушения.

Членове на екипа му ще заминат за Украйна идната седмица, с цел да проверяват изказванията за военни закононарушения в източната част на страната.

В последната седмица украинските управляващи откриват голям брой всеобщи гробове край Изюм, откакто си върнаха този град. Множество са сравненията сред Изюм и Буча.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш изиска към този момент Международният углавен съд (МНС) да може да проверява хипотетичното кръвопролитие в източния украински град Изюм.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР