ООН каза, че заповедта на Израел се отнася за всички

...
ООН каза, че заповедта на Израел се отнася за всички
Коментари Харесай

Би Би Си: Израелската заповед за евакуация на Газа е неизпълнима

ООН сподели, че заповедта на Израел се отнася за всички - в това число хора, които се приютяват в уреди на Организация на обединените нации като учебни заведения и здравни центрове, написа " Би Би Си ".

Има известия, че конвои от Международния червен кръст и хуманитарните служащи на Организация на обединените нации се насочват от град Газа към южната част на територията, където може да тече подготовка за интервенция по евакуация.

Но опитът да се извърши заповед за евакуация от подобен мащаб в границите на 24 часа би довел до безпорядък. Това са 40 хиляди души на час.

Цивилното население в този гъсто обитаем регион към този момент е претоврено до лимита си - в това число деца, възрастни хора и тези в лечебните заведения, които към този момент са препълнени с ранени и тези, които се укриват от израелските бомбардировки.

Хамас прикани жителите на Газа да не напущат домовете си, откакто израелските отбранителни сили подредиха евакуацията на жителите на северната линия. Ислямистката формация назова предизвестията на ИД подправена агитация и прикани хората да ги пренебрегват. Радикалната формация Хамас преди този момент неведнъж е упреквана, че употребява хора като " живи щитове "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР