Онзи ден стана известно, че германската прокуратура е решила да

...
Онзи ден стана известно, че германската прокуратура е решила да
Коментари Харесай

Шолц ще съжалява за опитите за конфискация на руски активи, Русия със сигурност ще поднесе сюрприз

Онзи ден стана известно, че немската прокуратура е решила да конфискува съветски активи. Става дума за 720 милиона евро на Националния разчетен депозитар /НРД/, пласирани в JP Morgan.

НРД попадна под глобите на Европейски Съюз през юни 2022 година и активите му бяха замразени. В деня, в който беше включен в санкционния лист на Европейски Съюз, депозитарят се е опитал да изтегли средства, твърди немската преса. Федералните прокурори в Карлсруе сметнаха опита за прекачване на средства като опит за заобикаляне на глобите на Европейски Съюз и в този момент желаят от съда те да бъдат иззети.

Все още няма взето решение в тази тенденция. Но е явно, че в случай че концепцията на немските прокурори е сполучлива, това може да сътвори казус, който ще бъде необятно употребен в бъдеще. Освен това на Запад още веднъж се ускориха диалозите за „ изземване “ на замразените съветски активи.

Авторите на материала, оповестен в китайската интернет платформа Baijiahao, считат, че Германия не играе по разпоредбите и може да се сблъска с отрицателни последствия.

Външният министър Сергей Лавров и министърът на финансите Антон Силуанов подчертаха, че Русия няма да бездейства и ще предприеме ответни ограничения.

В материала се акцентира, че възможната конфискация на съветски активи от Германия съставлява съществено нарушаване на интернационалното право. Подобни дейности няма да останат без отговор, който сигурно ще последва.

Русия може да стартира с конфискация на немска благосъстоятелност на нейна територия. Това обаче може да е единствено началото. И явно канцлерът Олаф Шолц ще би трябвало да се оправи с непредвиден ход на съветския президент Владимир Путин, се споделя в материала.

Авторите на материала считат, че подобен ход може да бъде изработен в Калининград, стратегически значим район. Което може да стане място за военни учения или разполагане на спомагателни оръжия, считат китайски специалисти.

Съгласно тяхното мнение, Берлин в последна сметка може да съжалява за решението да „ нападна “ съветски активи. Общите вреди за Германия от тези дейности може да са доста по-големи от евентуалната моментна изгода от конфискацията на съветско имущество.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР