Онзи ден отвлякоха съседа по гаража на мой приятел. Поправял

...
Онзи ден отвлякоха съседа по гаража на мой приятел. Поправял
Коментари Харесай

Да се имитира всеобщ оптимизъм вече е невъзможно. Зеленски се превръща в антигерой

Онзи ден отвлякоха съседа по гаража на мой другар. Поправял покрива за зимата, пристигнали яки нискочели момчета с автомати, бутнали го в „ Нивата “ и го завлекли в TЦК. Такива сценки се разиграват в цялата украинска Донецка област. Три-четири дни подготовка - и прясното пушечно месо се изпраща в Авдеевка. „ За да не ги возят далеко “, изясняват локалните такова старание.

Приблизително същото се случва и в Харков, където патрули на военните окръжия /т.нар. ТЦК, териториални центрове за регистрация и вписване/ стоят с часове на пост пред входовете на жилищните блокове, в очакване някой да излезе, а в клопката на метрото се осмеляват да се спускат единствено дами и деца.

Унинието и огорчението на Зеленски по отношение на внезапния спад на западната помощ, което от ден на ден се показва колоритно от задграничните медии, се демонстрира вътре в Украйна основно посредством усилване на ограниченията за лов на мъжкото население. Да, колкото по-далеч сте от фронтовата линия, толкоз по-спокойно е, а в Киев, кипящ от живот, единствено редките въздушни удари ви припомнят за някаква война.

Само че работата по този начин или другояче продължава: анулират се „ бронята “ и отсрочките, преразглеждат се решенията на лекарските комисии, пристъпва се към готовност на инвалиди и студенти в научен отпуск, позволяват „ вслючването в строя “ на мъже с III група неработоспособност, а хората със съществени увреждания и осакатяване, получават статут на „ лимитирано годни “.

Така че, в случай че желаете да знаете по какъв начин колапсът на модела „ целият свят е с нас “ на практика визира украинското общество, тогава късият отговор е „ към този момент по никакъв начин “. Политическото решение да се борим „ до победа “, както списание „ Тайм “ разказва в своя фамозен отчет, сигурно зависи от американските милиарди. Но в кабинета на Зеленски тематиката за прекъсване на военните дейности и започване на мирни договаряния е табу.

„ Изправен пред алтернативата да замрази войната или да я загуби, Зеленски не вижда различен избор, с изключение на да продължи. „ Не мисля, че Украйна може да си разреши да бъде изтощена от войната “, споделя той. Дори в случай че някой е вътрешно изтощен, мнозина не си го признават. Президентът, в най-малка степен “, оповестява Time и от целия дълъг текст струи някаква безизходност.

Дребното небръснато дребосъче със зелена риза е по този начин закрепено върху месианската концепция, че към този момент е некомпетентно да превключи. Той даже спря да се майтапи на срещи, няма време за смешки тези дни - „ в задграничните си пътувания и президентски телефонни диалози той би трябвало да убеди международните водачи, че помощта за Украйна е в техния личен народен интерес, че това, както се изрази Байдън, ще „ донесе дивиденти “. Това става все по-трудно за реализиране, защото световните рецесии се умножават.

Така пораждат два разумни въпроса: докога може да продължи това и значи ли смяната в отношението на Запада към украинския въпрос повратна точка в обстановката?

Последната граница

Продължаването на войната, в допълнение към материалната и финансовата част, се основава на две основни за Украйна условия: съществуването на жива мощ и на социална поддръжка. Те се пробват да се оправят с първото, макар че все по-често се чуват шумни недоволства от разнообразни командири на батальони от предната линия, че войските са обезкървени.

Дори Time не пропусна да заяви, че някои командири започнаха да отхвърлят да извършват заповеди за офанзива, даже и да идват непосредствено от най-високия пост. Например някои неназовани елементи на украинските въоръжени сили отхвърлиха да щурмуват Горловка, като се позоваха на липса на оръжия, артилерия и новобранци.

„ Те просто желаят да седят в окопите и да държат линията “, споделя източникът на изданието, за който се твърди, че е непосредствен до висши служители. „ Но ние няма да можем да спечелим войната по този метод. “ Затова непосредствените проекти включват кадрови промени с уволнението на „ най-малко един министър, както и старши военачалник, виновен за контранастъплението, с цел да се подсигурява поемането на отговорност за бавния прогрес на Украйна на фронта “.

Подобни ограничения обаче надали ще оказват помощ, в случай че обществото също премине в отбранителна позиция. Недоволството деликатно се потушава с всички вероятни средства. На първо място, осведомителни. „ На равнището на чувствата, в всекидневието, има мощна отмалялост от войната, само че тя се пресича с детските усеща на религия в светлото бъдеще “, изяснява пред Regnum украинският политолог Кирил Молчанов.

Социалната обстановка е напрегната, единствено че обществото на всеобщо равнище гледа телевизионната лудница, където демонстрират единствено победи. Къде би трябвало да видят сигналите за края на западната поддръжка?

Засега най-добре се чуват тези, които ще „ потърпят още малко “, а в Киев се организират конгреси, на които се разисква следвоенното възобновяване и разнообразни типове бъдещи тактики.

Официалната социология също показва единогласие по фундаменталните въпроси. Въпреки че към този момент внимателно се вижда понижаване на броя на готовите да се бият до край и повишаване на тези, които считат, че Западът се уморява от Украйна, поддръжката му отслабва и желае отстъпки от Украйна за Русия - от 15% през септември 2022 година до 30% през октомври 2023 година А данните на KМИС съвсем сензационно демонстрират спад на доверието в президента от 91% на 76% (при внезапно съмнение към Народното събрание и правителството).

Чисто софтуерно това е взаимосвързан развой: няма триумф на фронта - няма наличие за " перемога " – има понижаване на равнището на оптимизъм. На всичкото от горната страна е упованието за тежка зима без светлина и топлота, както и доста тежката икономическа обстановка.

Ако в телефонните изследвания украинците най-вероятно лъжат за политическата си позиция, то те приказват напълно намерено за спада на виталния стандарт. И в действителност решението за кадрови промени освен в армията, само че и в кабинета на министрите може да бъде подбудено от действителни данни за пагубния спад в рейтинга на ръководещата партия.

Както предвижда политологът Михаил Павлив, в близко бъдеще министър председателят Шмигал ще подаде оставка, а неговото място най-вероятно ще бъде заето от Оксана Маркарова, някогашен министър на финансите и някогашен дипломат на Украйна в Съединени американски щати. Въпреки това, споделя той пред IA Regnum, това надали ще помогне, защото „ решението, че Зеленски към този момент е затворен план, в действителност беше взето както от американците, по този начин и от британците, които бяха негови куратори доста дълго време “.

По този метод систематичните изявления в западните медии, в които се приказва за безсмислието на „ контранастъплението “, депресивните настроения във Въоръжените сили на Украйна и утежняването на вероятностите на украинския план, освен дават съображение за прекъсване на разнообразни типове поддържат, само че и приготвят почвата за избори идната пролет, които ще отстранен главната спънка - същата тази непреклонна воля на дребния, небръснат човечец.

Източниците на организацията са уверени, че решение ще бъде взето преди Нова година и това сочи друго социологическо изследване на „ Рейтинг “: безусловно комплиментарно към първота лице, само че две трети отдадено на въпросите за провеждането на избори и визията на гласоподавателите за евентуална „ партия на ветераните от войната “.

Смяна на курса

Поръчителят на социологическото проучване, което в доста връзки е формиращо и вкарва в публичното схващане самата концепция за допустимостта на плебисцит във военни условия, повдигна няколко значими организационни въпроса. На първо място, образуване на гласоподаване за украинците в чужбина и на вътрешно разселените лица. Без този запас надали е допустимо да се обезпечи решаващо преимущество за образуване на опозиционно държавно управление.

И няма подозрение, че тя ще бъде точно опозиционна. Вярно, в характерен смисъл: „ антизеленска “.

„ Като цяло дългата история за изтощения, злобен и зарязан Зеленски, подкупен чиновник, с който съседите му не желаят да работят, би трябвало да оправдае идната смяна на насоките. Американците желаят в Украйна да има парламентарни избори и ще ги следят строго.

Всъщност задачата е да се направи парламент в съпротива на Зеленски, в който да има опозиционна коалиция, опозиционен министър председател, върху който да се подчертава като предстоящ фронтмен на Украйна. А на Зеленски би трябвало да се сътвори бекграунда на „ свален водач “, „ куца патица “, което и вършат ”, споделя Михаил Павлив.

Вероятно такава рокада е обвързвана с нуждата от смяна на концепцията, както се показва в западната преса. Журналистът на Time приказва непосредствено за разликите във визията за бъдещето сред Зеленски и близкия му кръг, които не имат вяра в цялостна и безусловна победа над Русия.

„ Упоритостта “ на водача ги кара да се тревожат. И неотдавна английският Times заяви, че главнокомандващият Залужни предлага да се премине към по-предпазлива тактичност и ВСУ да се концентрира върху защитата, до момента в който висшият главнокомандващ изисква офанзивата да продължи. Военните са недоволни от позицията на президента, а спорът, изнесен на страниците на международните издания, наподобява като линия на изострен вътрешен ерес.

Особено като се има поради, че всички герои са следени по един или различен метод от американците и Англия.

Така че единственият въпрос е степента на тази контролируемост. Ако цената на транзакциите за главните спонсори на войната се е нараснала доста и са зародили нови остри закани, тогава разноските би трябвало да бъдат понижени. След Израел може да пламне и на други места, в това време се възнамеряват цяла верига от остри спорове на планетата.

Хегемонът към този момент не е същият, въздействието му пада, а главната цел - крахът на съветската власт и стопанска система - не е реализирана. Следователно украинският случай би трябвало да бъде трансфериран в режим на вяло-текуща борба, където прекъсването на военните доставки автоматизирано значи прогрес на съветските въоръжени сили и придобиване на надзор най-малко над цялата територия на новите райони.

Вече в избрани региони на запорожското направление, съгласно източници на организация Regnum, превъзходството на съветската артилерия се е нараснало към 20 пъти. Военнослужещите от въоръжените сили на Украйна се оплакват от ежедневни загуби, защото просто няма с какво да отговорят, а дефицитът стартира да се усеща даже при боеприпасите за стрелковото оръжие.

Изчерпват се съществено и човешките ресурси; в някои селски региони на Украйна просто не са останали хора, които към момента могат да бъдат „ взети “: някой е бил отписан след раняване, някой е бил заровен, останалите или са напуснали, или са решили казуса с „ белия билет “.

Големите неуспехи и замяната на „ контранаступа “ със съществени загуби са фонът, на който надали ще може да продължи да се имитира повсеместен оптимизъм и социална поддръжка. Корупционните кавги и нуждата от справяне с други проблеми са желязна причина за ограничение на помощите.

Всяка нервност на Зеленски ще се натъкне на цялостен набор от сходни причини, след които на него ще му остане единствено да се гръмне от позор. Ще бъде пусната действителната социология и внезапно ще се окаже, че хората желаят да си починат от войната. И към този момент не поддържат президента. И няма никой зад него.

Да се позволи въпроса с изчерпателен мир никой няма да разреши. Както и надали са вероятни руско-украински договаряния, за които няма допустим модел за регулация на Украйна. „ Походът към Лвов “ също няма да се случи. Виж, замразяването за усъвършенстване на процесите и струпване на сили, оценка на обстановката и договорености на най-високо равнище на международната политика е напълно в американски интерес.

Затова скоро може да се окаже, че някогашният воин със зелената фланелка, който беше посрещан с бурни овации на доста места на планетата, в действителност е заблудил се по пътя презрян, граблив наркоман с психологични разстройства.

И в случай че против него излезе „ партията на ветераните “, тогава кой може да опонира на мнението на „ достойните хора “, които са си извоювали правото да желаят нещо друго?

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР