Онс Жабур се класира за полуфиналите на турнира от Големия

...
Онс Жабур се класира за полуфиналите на турнира от Големия
Коментари Харесай

Обрат срещу Бузкова прати Жабур на полуфиналите на Уимбълдън

Онс Жабур се класира за полуфиналите на шампионата от Големия шлем Уимбълдън, откакто обърна Мари Бузкова след 3-6, 6-1, 6-1 за близо един час и 50 минути игра. Тунизийката загуби първи сет от началото на конкуренцията, само че това не й попречи да се класира за първия си полуфинал на Ол Ингланд Клъб и в Шлема.

След четири равностойни гейма без пробиви, чехкинята първа нанесе удар с брейк в петия гейм. Оттам-насетне до края на частта тя диктуваше играта на корта и след още един пробив поведе в резултата. Това по никакъв метод не разколеба втората ракета в света при дамите, която направи цели шест пробива в идващите два сета, давайки единствено два гейма на Бузкова.



Мачът приключи без нито един ас, като Жабур направи 10 непредизвикани неточности повече от съперничката, само че и цели 16 уинъра повече. Третата в схемата ще играе с 34-годишната Татяна Мария в спор за място на финала, откакто германката повали сънародничката си Юле Нимайер в три сета.

Другият полуфинал при дамите ще бъде завършен от конфликтите Симона Халеп – Аманда Анисимова и Айла Томлянович – Елена Рибакина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР