Онс Жабер се класира за финала на сингъл на Откритото

...
Онс Жабер се класира за финала на сингъл на Откритото
Коментари Харесай

Жабер сломи Мария и е първата финалистка на Уимбълдън

Онс Жабер се класира за финала на сингъл на Откритото състезание на Англия по тенис, откакто преодоля Татяна Мария в три сета – в обособените елементи 6-2, 3-6, 6-1, един час и 45 минути игра.

Тунизийката, втора в света и трета в главната скица, започва ослепително срещата и след две пропуснати благоприятни условия в откриващия сервис гейм на 34-годишната германка, стигна до брейк в четвъртия и направи още един в седмия гейм, с цел да поведе в резултата. Във втората част функциите се размениха и Мария реализира един пробив, който се оказа задоволителен за вкарване на мача в трети сет.

В него силите на завърналата се преди по-малко от година поради майчинство германка се поизчерпаха и тя нямаше отговор на мощната игра на 27-годишната африканка. Жабер направи четири аса, завоюва 71% от точките на първи сервис, избави една от двете благоприятни условия за пробив пред съперничката и приключи с цели 39 уинъра и 30 непредизвикани неточности, до момента в който Мария завърши с негативен баланс от 17 печеливши удара и 26 непредизвикани неточности.

Така, втората ракета в света се класира за първия си край в шампионатите от Шлема и е първата африканка, която го прави в Оупън ерата - преди нея това са реализирали южноафриканките Боудър Пийкок (на Ролан Гарос през 1927) и Рене Шуурман (на Аустрелиън Оупън през 1959). В събота тя ще спори за първата си корона против победителката от втория полуфинал сред шампионката от 2019 Симона Халеп и казахстанката Елена Рибакина.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР