Онс Жабер продължава да пише история, след като през днешния

...
Онс Жабер продължава да пише история, след като през днешния
Коментари Харесай

Първата арабска жена на финал на Уимбълдън: Жабер пренаписа историята на тениса

Онс Жабер продължава да написа история, откакто през днешния ден откри място във финалния конфликт на тазгодишното Открито състезание на Англия, трансформирайки се в първата арабка, достигала до сходна фаза на шампионат от Големия шлем. Представителката на Тунис изнесе следващ страховит дуел в конкуренцията и надви над 34-годишната Татяна Мария, с цел да си подсигурява място в конфликта за купата, където я чака победителката от другия полуфинал сред Симона Халеп и Елена Рибакина.

В откриващите минути от мача тунизийката имаше отчетливо преимущество пред своята съперничка, която, подвластна на напрежението, допускаше огромен брой непредизвикани грешки и инкасира пробив още във второто си подаване. Жабер продължи да господства протичащото се на корта, като постоянно си проправяше път към мрежата, където имаше близо стопроцентова успеваемост. Благодарение на изключителната техника, с която разполага, тя опази своята преднина и откри сметката си в общия резултат.

Световната №2 придвижи стремежа си и във втория сет, като още веднъж съумя да се възползва от неналичието на първи сервис на Мария, с цел да се снабди с два брейкбола в третия гейм. Германката обаче сподели темперамент и отрази опциите пред съперничката си след няколко чудесно извършени разигравания. Именно това бе повратният миг в частта, защото върна увереността в дейностите на 103-ата в света, която незабавно по-късно на собствен ред осъществя пробив и го затвърди за 4:1. Оттам насетне тя не направи нито една неверна стъпка и не след дълго вкара дуела в трети съдбоносен сет.

Финалната част протече напълно под контрола на Жабер, която още в самото начало възвърна ритъма си и още веднъж можехме да я забележим във водеща позиция, налагайки нападателния си жанр на игра. Тя завоюва противниковото подаване още в първия вероятен миг, след което продължи да бъде безпогрешна от всяка зона на корта и дублира задатъка си от пробив, с цел да поведе с 5:0. Мария изглеждаше безпомощна против безкомпромисното показване на тунизийката и силите ѝ стигнаха да завоюва единствено още един гейм в сета, преди Жабер да се поздрави с най-значимата победа в кариерата си до момента!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР