Онс Жабер прави великолепен сезон до момента, след като впечатли

...
Онс Жабер прави великолепен сезон до момента, след като впечатли
Коментари Харесай

Нова изненада в Сан Хосе: Финалистката от Уимбълдън също се сбогува с турнира

Онс Жабер прави превъзходен сезон досега, откакто впечатли с изявите си по време на шампионатите на клей, а след това доближи и до финала на Откритото състезание на Англия, където загуби от Елена Рибакина. След въпросния дуел тунизийката не бе излизала на корта близо месец, преди да направи завръщането си през актуалната седмица на конкуренцията в Сан Хосе. Тя доближи до четвъртфиналната фаза, само че там преклони глава пред международната №19 Вероника Кудерметова, която надви в поредни сетове със 7:6(5) 6:2, с цел да си обезпечи място в полуфиналите, където ѝ следва да премери сили с Шелби Роджърс или Аманда Анисимова.

Двете състезателки имаха потребност от известно време, с цел да намерят ритъма си, заради което станахме очевидци на замяна на ранни пробиви. Впоследствие обаче те стабилизираха представянето си и неточностите им бяха сведени до най-малко, а това способства за цялостното равнене на силите и изиграването на тайбрек. В него Кудерметова не позволяваше на съперничката да вкара разиграванията в комфортното за нея русло и се снабди с ранен задатък от 4:1 точки. Макар да позволи равнене на точките за 5:5, рускинята въпреки всичко не изпусна събитията от надзор и след късен минипробив поведе в обособените елементи.

Подемът в играта на международната №19 продължи и във втория сет, като все по-често я виждахме да поема самодейността и да лишава съперничката от благоприятни условия за нападателни продължения. Това в композиция със зачестилите пропуски на Жабер докара до преднина от брейк за рускинята още на първата отмора. В идващите минути тя резервира превъзходството си и даже дублира задатъка си, повеждайки с 5:1, след което бе единствено въпрос на време да реализира крайната победа.

Extends her head-to-head to 3-0
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР