Онс Жабер несъмнено е тенисистката, която в хода на годината

...
Онс Жабер несъмнено е тенисистката, която в хода на годината
Коментари Харесай

Край на негативната серия: Жабер постигна първи успех над световната №18 в кариерата си!

Онс Жабер безспорно е тенисистката, която в хода на годината надгради най-вече в представянето си, като показва големия си капацитет на клей и трева, завоювайки купата в Мадрид, а след това остана и подгласничка във финала на Уимбълдън. Тунизийката не започва по най-хубавия метод акцията си на кортовете в Северна Америка, само че от началото на Откритото състезание на Съединени американски щати показва забележително равнище, отстранявайки поредно три домашен представителки, с цел да може през днешния ден да повали непобедената от себе си при предходните им три дуела рускиня Вероника Кудерметова. Световната номер 5 изигра ослепителен конфликт, що се отнася до представянето ѝ на начален удар, което бе в главната на триумфа ѝ, пристигнал за час и 30 минути на корта след 7:6(1) 6:4, като по този метод си обезпечава среща на четвъртфиналите с Айла Томлянович, която по-рано в конкуренцията отстрани Серина Уилямс.

Началото на дуела изглеждаше относително равностойно, само че с опитите си да пласира дълбоки удари наоколо до главната линия рускинята затрудняваше съперничката си, като в допълнение реализираше уинър при всяка разкрила ѝ се опция и ознаменува мощния си старт с пробив задатък за 5:2. Арабката, която биваше прекомерно статична в дейностите, промени стила си, откакто изостана обратно в резултата и стартира да разнообразява в отиграванията си, базирайки се постоянно на един от обичаните си способи в лицето на късата топка. Жабер в допълнение на това прецизно подбираше комбинациите си и нееднократно излезе на мрежата, с което изцяло унищожи ритъма на международната номер 18, с цел да възвърне паритета, предизвиквайки изиграването на тайбрек, в който се показа покрай съвършенството и откакто наказа всяка една от плитките топки, които изпрати съперничката ѝ, то тя закономерно записа откриващия сет на сметката си.

Кудерметова съумя скоропостижно да се оправдава от множеството неверни решения, които ѝ костваха да изостане обратно в общия резултат, и разполагаше с два брейкбола за началото на втората част. Тунизийката обаче тъкмо в кулминационните мигове сервираше на върха на опциите си и чрез директни точки от начален удар в профил заплахата, с което привидно обезкуражи 18-тата сложена и се приближи оптимално до крайния триумф след осъществен пробив на нула - 4:1. Световната номер 5 сервирайки за успеха, позволи прочут спад и разреши на рускинята да редуцира пасива си, но тъкмо в този миг последва светкавична реакция от Жабер, която изигра едни от най-хубавите си точки в хода на срещата и при начален удар на съперничката се поздрави с триумфа в конфликта, като оползтвори първия си мачбол.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР