Онс Жабер е първата финалистка в тазгодишното издание на US

...
Онс Жабер е първата финалистка в тазгодишното издание на US
Коментари Харесай

Безупречно представяне осигури на Жабер втори пореден финал в турнир от Големия шлем

Онс Жабер е първата финалистка в тазгодишното издание на US Open. Тунизийката се нуждаеше от малко повече от час, с цел да съкруши Каролин Гарсия с 6:1, 6:3 и ще има нова опция да победи с купа от Големия шлем, откакто не съумя да го стори на “Уимбълдън ”. Тя е първата арабска тенисистка, която ще спори за трофея в Ню Йорк. 

Жабер продължи превъзходната си серия в директните дуели с Гарсия. Тунизийката е спечелила всеки от 7-те мача посред им, в това число като девойки. Днешният триумф подсигурява на Жабер, че от идната седмица ще се изкачи на второ място в международната класация. 

Гарсия беше в отлична форма преди днешния полуфинал и имаше 13 следващи победи, само че по никакъв метод не можа да се опълчи на прецизната игра на съперничката си. Французойката позволи пробив още в първия гейм и до края на сета по този начин и не откри метод да ограничи броя на непредизвиканите неточности. 

Жабер взе самодейността и във втория сет, откакто поведе с 3:1. В хода на мача тя беше оптимално ефикасна и осъществя всяка от 4-те си благоприятни условия за пробив в сервирането на Гарсия. Французойката пък нито един път не стигна до късмет за брейк. 

“Имаше доста напрежение върху мен след “Уимбълдън ”. Сега изпитвам облекчение и се веселя, че ще играя на втори следващ край в шампионат от Големия шлем. Беше значимо, че вкарах много първи сервиси. Във втория сет този % спадна, само че значимото беше да не позволи пробив. Балансът ми против Каролин сигурно има значение, само че мачът не беше елементарен. Използвах всичките си оръжия на корта. Бях подготвена ментално за дуела ”, разяснява след успеха Жабер и благодари на всички свои сънародници за поддръжката.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР