Онс Жабер достигна до сблъсъка за трофея на тазгодишния Уимбълдън,

...
Онс Жабер достигна до сблъсъка за трофея на тазгодишния Уимбълдън,
Коментари Харесай

Отново безупречна: Жабер сломи дъщерята на 4-кратна шампионка от Шлема и е в трети кръг

Онс Жабер доближи до конфликта за трофея на тазгодишния Уимбълдън, но оттова насетне по този начин и не може да се върне към най-хубавата си игра, като записа 3 провали в общо 5 срещи по време на американското си турне. Тези проблеми обаче към този момент наподобяват зад тила ѝ, защото през днешния ден тя реализира втора поредна двусетова победа на US Open, надделявайки с безапелационното 7:5 6:4 над международната №144 Елизабет Мандлик - дъщеря на бившата №3 Хана Мандликова, триумфирала на Аустрелиън Оупън (1980 и 1987), Ролан Гарос (1981) и US Open (1985). Във втория кръг за международната №5 следва дуел против 31-вата в схемата Шелби Роджърс.

21-годишната американка успяваше постоянно да изненада съперничката си с излизания на мрежата, където демонстрираше забележителна техника и елементарно завършваше разиграванията в своя изгода. Тя на два пъти повеждаше с пробив, като също така имаше опция да сервира за спечелването на сета. Във всеки от случаите обаче фаворитката навакса пасива си и възвърна паритета за 5:5, а след това изостри още повече ударите си, с цел да си подпечата триумфа в частта с съдбоносен пробив в дванадесетия гейм.

Във втория сет Мандлик не изневери на стила си и продължи с офанзивите към мрежата, само че с течение на времето Жабер привикна към тактиката на локалната представителка и все по-често успяваше да я размине с първокласни минаващи удари. Възползвайки се и от зачестилите грешки на противничката, международната №5 реализира три пробива и въпреки единият от тях да бе върнат, това не я спря по пътя към крайния триумф.

On to Round 3 for!
— US Open Tennis (@usopen)

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР