Онова, което е на път да се роди чрез законопроекта

...
Онова, което е на път да се роди чрез законопроекта
Коментари Харесай

Превозвачи плашат с блокада заради уродлив законопроект

" Онова, което е на път да се роди посредством законопроекта за Българската автомобилна камара е в действителност нещо с доста недъзи и прекомерно недъгав тип ". Това е мнението на Петър Захариев от Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза.

На конференция в Българска телеграфна агенция сектора на превозвачите се разгласи против законопроека за Българската автомобилна камара и желаеха той да бъде отдръпнат. От сектора са подкрепени Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата. Ако законопроектът не бъде отдръпнат те заплашват с митинги.

Първите протестни дейности са ориентирани за 14 юни 2018 година, от 14:00 ч., когато се чака да се преустановят транспортите на пасажери в цялата страна за към час и половина. Ако законопроектът не бъде отдръпнат, протестни дейности са ориентирани и за 25 юни 2018 година от 11:00 ч., когато се чака над 200-250 рейса да дефилират в центъра на София , с които да предявят своите претенции.

Очаква се по време на първия митинг да бъдат спрени към 2 000 рейса от придвижване , а тези, които въпреки всичко са почнали курса, могат да го довършат.

Ако законопроектът не бъде изтеглен превозвачите упорстват за оставката на депутата от ГЕРБ Станислав Иванов . В случай, че той бъде подсилен и от министъра на превоза Ивайло Московски , браншовите организации упорстват и за неговата оставка .

 Работодателите не желаят законопроекта за Българската автомобилна камара
Работодателите не желаят законопроекта за Българската автомобилна камара

АИКБ, БСК и БТПП упорстват проектозакона да се отхвърли

Според превозвачите този законопроект провокира доста огромно напрежение в автобусния отрасъл . От организациите обявиха, че законопроектът е абсурден, циничен и лобистки . Освен това той не дава отговор на потребностите на сектора и това е закон, посредством който се приватизира държавната корупция. Той не подсигурява отбрана на ползите, самостоятелност и безпристрастност на превозвачите. В този законопроект се чака бизнесът да подкрепя страната, а не противоположното.

Петър Захариев разяснява, че проблемите са дългогодишни и до този миг към момента няма предложение и ефикасни оферти .

 Браншът се разгласи против Закона за Българска автомобилна камара
Браншът се разгласи против Закона за Българска автомобилна камара

Питат закрива ли се организация " Автомобилна администрация "?

Според него, този план няма да реши проблемите в страната и в сивата стопанска система , противозаконните превозвачи и корупцията. Освен това оперативната работа по никакъв метод няма да бъде повлияна и усъвършенствана, а финансови тежести, които би провокирал този законопроект, са фрапантни за всички превозвачи.

Според Кузман Вълев, ръководител на Корпорацията на автомобилните превозвачи в България, препоръчаният законопроект влиза и в фрапантни несъгласия с Конституцията , Закона за защита на конкуренцията, Закона за попречване и определяне на спор на ползи, Закона за юридическите лица с нестопанска цел и други правила и правила на националното и интернационалното законодателство .

Той също се закани, че от организациите няма да правят отстъпка своите претенции , до момента в който законите в страната не стартират да се съблюдават.

Браншовите организации на превозвачите упорстват този въпрос да бъде подложен на интернационално и европейско равнище .

Позицията им е изпратена до ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчеа, ръководителите на парламентарните групи, Халил Летифов, Петър Кънев и Хасан Адемов.

 Опитват да обединят автомобилния отрасъл в „ автомобилна камара”
Опитват да обединят автомобилния отрасъл в „ автомобилна камара ”

Обаче „ едно ги сърби в Силистра, друго в София ”
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР