Онлайн видео платформата YouTube, която е собственост на компанията Алфабет“,

...
Онлайн видео платформата YouTube, която е собственост на компанията Алфабет“,
Коментари Харесай

ОБРАТНО В ИГРАТА: Върнаха профила на Тръмп в YoTube

Онлайн видео платформата YouTube, която е благосъстоятелност на компанията „ Алфабет “,  обяви, че връща канала на Доналд Тръмп. Той беше краткотрайно отхвърлен от онлайн платформата след нападението над Капитолия, съобщи Агенция Франс Прес. Той беше блокиран за повече от две години след смъртоносния взлом против Капитолия на 6 юни 2021 година Това прави видео платформат YouTube последната от огромните обществени медийни компании в Съединени американски щати, която обръща курса на възбраната на някогашния президент.

„ От през днешния ден каналът на американския президент Доналд Джей Тръмп (20 януари 2017 – 20 януари 2021 г.) към този момент не предстои на ограничавания ”

, съобщи американският колос в Twitter.

Стари видеоклипове на Тръмп, които бяха деактивирани, още веднъж са задействани, само че някои от неговите видеоклипове, които YouTube към момента счита за подбуждащи към принуждение, няма да бъдат възобновени. Компанията в началото спря сметките на Тръмп за най-малко седем дни за нарушение на нейните политики и „ в светлината на опасенията по отношение на продължаващия капацитет за принуждение “. YouTube в последна сметка удължи тази възбрана „ за неопределен срок “, откакто изтече този седемдневен интервал.

Републиканецът, претендент за президент през 2024 година, беше изключен от обществената мрежа през януари 2021 година, когато към момента беше на власт, за това, че е насърчавал поддръжниците си по време на нападението против Конгреса във Вашингтон. По това време невижданото решение за унищожаване на онлайн наличието на Тръмп беше имплементирано от множеството съществени обществени мрежи, в това число Twitter, Фейсбук и Instagram.

Обосновавайки решението си YouTube съобщи, че е оценил „ риска от принуждение “ като най-малък и в същото време е взел поради значимостта гласоподавателите да чуят „ еднообразно от главните национални претенденти “. 

По-рано тази година „ Мета “ възвърне профила на Тръмп във Facebook и Инстаграм, а профилът му в Туитър бе възобновен през ноември предходната година от новият му притежател Илон Мъск. Тогава в свое изказване за медиите Ник Клег, президент на световните политики на „ Мета “, той съобщи, че „ хората би трябвало да имат достъп до политиците “. По думите му инспекция на компанията е открила, че профилите на Тръмп не съставляват опасност за публичната сигурност. Въпреки всичко от този момент някогашният американски президент е следен деликатно от компанията и за най-малкото нарушение.

Сега Тръмп има достъп до основни принадлежности за политическо набиране на средства, както и опция да доближи до своите общо 146 млн. почитатели в трите съществени софтуерни платформи, когато се кандидатира още веднъж за президент през 2024 година

Тези, които са срещу завръщането на Тръмп, показват известията, които той разгласява в Truth Social, като доказателство, че той продължава да съставлява същия риск, който в миналото накара другите обществени мрежи да го блокират. Доналд Тръмп е изправен и пред дело за гражданска машинация на стойност 250 милиона $, заведено от щата Ню Йорк.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР