Онлайн търговците на дребно в Германия не успяха да запазят

...
Онлайн търговците на дребно в Германия не успяха да запазят
Коментари Харесай

Германия бележи спад на онлайн продажбите

Онлайн търговците на дребно в Германия не съумяха да запазят през 2022 година позитивната инерция, защото войната в Украйна се отрази върху потребителските разноски, съобщи организацията за електронна търговия BEVH, съобщи Ройтерс.

През 2022 година брутните продажби на артикули посредством електронна търговия в Германия са намалели с 8,8% номинално на годишна база до 90,4 милиарда евро.

" Онлайн търговията на дребно също реагира отрицателно на рецесията. Забележимото отвращение да се купува, изключително продукти, които не са неотложно нужни, отразява актуалната неустановеност на хората, съчетана с нарасналите разноски за живот “, уточни президентът на BEVH Геро Фурххайм.

Продажбите на артикули онлайн, без да се регистрира инфлацията, към момента са с 24,5% по-високи от предпандемичната 2019 година, съгласно групата за електронна търговия.

Междувременно цифровите услуги, като онлайн туристически сътрудници или платформи за продажба на билети, означиха доста нарастване на продажбите, откакто пандемичните години 2020 и 2021 се отразиха на секторите на пътуванията и свободното време, като скочиха с 39,9% през 2022 година до 11,15 милиарда евро.

Въпреки това секторът към момента наваксва отрицателното влияние на локдауните поради Cobid-19, като продажбите бяха с 42,2% по-ниски спрямо 2019 година, отбелязва BEVH.

За 2023 година индустриалната група предвижда 4,8% растеж на продажбите на артикули онлайн.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР