Онлайн търговията в Москва се увеличи през март с 38,2%

...
Онлайн търговията в Москва се увеличи през март с 38,2%
Коментари Харесай

Онлайн търговията в Москва с близо 40% ръст през март

Онлайн търговията в Москва се усили през март с 38,2% по отношение на цената през февруари и възлиза на 16 милиарда рубли. Това е съвсем половината от общия оборот за първото тримесечие на 2020 година, оповестяват от кметството на Москва, представено от ТАСС.

" Московският пазар за онлайн търговия интензивно се развива. От март 2019 година размерите са нарастнали с 6,8% и в този момент съставляват съвсем една четвърт от целия съветски пазар за интернет търговия - 24%. А през март 2020 година оборотът на онлайн търговията на столичните предприятия възлиза на 16 милиарди рубли ", се споделя в изказването на зам.-кмета на Москва по икономическата политика Владимир Ефимов.

Общият оборот на онлайн търговията с капитали през първото тримесечие възлиза на 37,8 милиарда рубли, като съвсем половината от всички транзакции за същия интервал са направени в навечерието на въвеждането на ограничавания за работата на предприятията.

От началото на април търговците на хранителни и нехранителни артикули стартираха огромни онлайн стратегии за продажби и доставка в столичния район. По данни на Департамента за икономическа политика и развиване на Москва, междинният дневен оборот на търговците на дребно за седмицата от 20 до 26 април доближава 5,4 милиарда рубли, което е с 5,6% повече от седмица по-рано.

Също по този начин дребните и междинните предприятия могат да се възползват от специфична дотация за промоцията на артикули посредством онлайн платформи за търговия и услуги за доставка на храна онлайн.

Благодарение на ограниченията за поддръжка, утвърдени от кмета на Москва Сергей Собянин, търговията на дребно продължава да се приспособява към рестриктивните мерки, свързани с пандемията на ковид, в това число развиването на обсега на онлайн продажбите. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР