Онлайн търговията продължи да расте с бързи темпове през изминалата

...
Онлайн търговията продължи да расте с бързи темпове през изминалата
Коментари Харесай

Онлайн търговия и как да имаме успешен онлайн магазин през 2024 година

Онлайн търговията продължи да пораства с бързи темпове през миналата година. По данни на Българската Е-комерс асоциация страната ни бележи връх на интернет продажбите през 2023 година, които доближават над 1.95 милиарда евро. Това е с 19% повече от миналата година. Проучването „ ПАСПОРТ 2023 на е-комерс промишлеността в България ” може да бъде изтеглено гратис след регистрация на адрес https://passport.beabg.com. За идващите 12 месеца прогнозите за развиването на онлайн бизнеса са даже по-оптимистични, показват от българската хостинг компания СуперХостинг.БГ.

“Онлайн бизнесът се трансформира с бързи темпове, нови технологии и потребителски настройки непрестанно навлизат в него, променяйки тактиките на търговците. Затова и нашият екип подбра няколко съвета, които биха могли да създадат един онлайн магазин по-успешен през 2024 година ” – споделя Борислав Божидаров, маркетинг управител на СуперХостинг.БГ.
Избор на SaaS платформа за основаване на сайт
През миналите дванадесет месеца се следи растеж в търсенето на SaaS (Software as a Service) системи за създаване на онлайн магазини и упованията са тази наклонност да се усили и през новата година. Става въпрос за платформи, при които предприемачът получава уебсайт, хостинг и всичко останало наготово, заплащайки единствено дребен месечен абонамент за неговото потребление.

Причината за покачвания интерес към този модел е, че готовите SaaS платформи като Shopiko разрешават доста по-бързо пускане на бизнеса, спестявайки на притежателя на уеб страницата освен пари, а и доста месеци, през които планът се създава и надлежно няма по какъв начин да се вършат продажби. Затова и те са добър избор както за начинаещи онлайн бизнесмени, които желаят да започват бързо, по този начин и за по-опитни, които търсят улеснение при работа с платформата и желаят да имат повече време за други аспекти от своя онлайн бизнес.
 Оптимизация за мобилни устройства
Според статистиката на СуперХостинг.БГ, огромна част от онлайн търговия у нас към този момент се реализира през мобилни устройства. Ето за какво става все по-важно интернет магазинът да бъде усъвършенстван за работа с всевъзможни цифрови устройства. Опростеният му и подсъзнателен дизайн ще помогне на клиентите да намерят елементарно и бързо търсените от тях артикули и услуги. А зареждането на страниците за две секунди или даже по-малко в допълнение ще усили както възможностите за покупка, по този начин и позицията на е-магазина в търсачките.
Управление на онлайн поръчките
Ефективното ръководство на онлайн поръчките е различен основен аспект от всеки онлайн бизнес, който ще усилва своето значение през 2024 година. Това включва всички стадии – от приемане на поръчката до нейното изпращане на клиента, както и функционалности като следене на наличностите, интеграция с куриерски услуги, основаване на доклади и други. За облекчение на клиентите е доста значимо да се подсигурят разнородни способи за заплащане и лесни способи за противоположна връзка и рекламации.
Визуален маркетинг
Визуалният маркетинг става все по-важна част от тактиката за привличане на нови клиенти, показват от СуперХостинг.БГ. Днес 67% от потребителите считат, че качеството на изображенията е от огромно значение за тяхното решение за покупка. Затова, с цел да усилят триумфа на онлайн бизнеса си през идващите месеци, бизнесмените е добре да влагат в качествени продуктови фотоси и не на последно място – да изградят собствен неповторим образен жанр. Също толкоз значими за продажбите са и продуктовите описания, които би трябвало да са неповторими и информативни, да включват подобаващите основни думи, изображения и видеа.
Моделът BOPIS
Разнообразните способи за доставка са основни от позиция на удобството на потребителя и реализирането на повече продажби. Моделът “Поръчай онлайн, вземи от магазина ” (BOPIS) да вземем за пример разрешава на клиентите да изберат артикули от удобството на дома си и по-късно да ги вземат от най-близката локация в комфортно за тях време. Според задгранично изследване, повече от 51% от търговците по света оферират доставка в деня на поръчката. Тази алтернатива притегля 49% от купувачите да пазарят по-често онлайн.
Избор на хостинг план
Изборът на подобаващ хостинг проект е от огромно значение за всеки интернет бизнес, с цел да се подсигурява, че уеб сайтът ще бъде онлайн и няма да се срине тъкмо в пикови моменти като Черен петък или празнична акция. В допълнение откриването на верния хостинг сътрудник освен ще предложи оптималното хостинг решение, а и ще подсигурява на търговеца висока скорост на зареждане на неговия уебсайт, неговата сигурност, както и отбраната на потребителската информация.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР