Онлайн търговецът eBay обяви, че ще съкрати 1000 служители, или

...
Онлайн търговецът eBay обяви, че ще съкрати 1000 служители, или
Коментари Харесай

След Spotify, Microsoft, Meta и IBM: онлайн търговецът eBay също съкращава служители

Онлайн търговецът eBay разгласи, че ще редуцира 1000 чиновници, или към 9 на 100 от работната си мощ, защото броят им и разноските като цяло надвишават растежа на бизнеса в забавящата се стопанска система, предават Асошиейтед прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Стъпката е следващата сходна в софтуерния бранш.

В писмо до чиновниците на eBay основният изпълнителен шеф Джейми Янони показва, че компанията също така " през идващите месеци ще понижи и договорите с спомагателните чиновници ".

Той добавя, че съкратените чиновници ще бъдат известени за това от техните началници по Zoom и помоли хората през днешния ден да работят от у дома, с цел да се подсигурява конфиденциалността на диалозите.

" Трябва да организираме по-добре екипите си, което да ни разреши да бъдем по-ефективни и да вземаме решения по-бързо. Тези промени са сложни, само че съм сигурен, че дружно ще станем по-силни ", написа Янони.

Преди eBay десетки софтуерни компании, измежду които Гугъл и Amazon, оповестиха съкращения на чиновници, с цел да понижат разноските си.

През декември Гугъл редуцира стотици от отделите си за хардуер, гласова помощ и инженеринг, а TikTok изпрати на улицата десетки от отделите на рекламата и продажбата. Разработчикът на видеоигри Riot Games преди дни разгласи, че понижава чиновниците си с 11 на 100, Amazon заяви, че редуцира няколкостотин работни места в подразделенията си Prime Video и MGM Studios.

Сред софтуерните компании, оповестили съкращения са и Spotify, Microsoft, Meta и IBM.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР