Онлайн справка в сайта на НЗОК показва кога трябва да

...
Онлайн справка в сайта на НЗОК показва кога трябва да
Коментари Харесай

Онлайн справка в сайта на НЗОК показва кога трябва да постъпим в болница

Онлайн информация в уеб страницата на НЗОК демонстрира по кое време би трябвало да постъпим в болница. След обновяването на портала на институцията, услугата е по-лесно налична. В националната листа на чакащите сега са включени 2805 заболели.

Пациентите, които имат потребност от планов банкет, би трябвало да отидат с направление до определената от тях болница, а лечебното заведение да дефинира датата за постъпване.

Данните автоматизирано се изпращат до НЗОК и се разгласяват в портала. Оттам пациентът може да научи точната дата за банкет. Ако възникне смяна, болничното заведение има отговорност да осведоми болния.

" Нашите пациенти огромна част са от провинцията. И да пристигна до клиниката с настройката за банкет и да се окаже, че няма места, е неприятна история ", разяснява началникът на Клиниката по вътрешни заболявания в УМБАЛ " Св. Анна " проф. Димитър Раев.

Клиниката е измежду най-натоварените в болничното заведение. Според справката в уеб страницата на НЗОК там е избрана дата на банкет на пациент за 2020 година От болничното заведение твърдят, че подобен период не съществува.

" Имаме си листа на чакащите, само че тя минава в границите на седмица-две ", изяснява проф. Раев.

В националната листа на чакащите попадат пациенти на лечебни заведения в цялата страна с планувана дата за банкет след години - най-далечната през 2025-та. От НЗОК подозират, че това е техническа неточност.

" Не можем да направляваме тази дата, тъй като за нас е невероятно и няма по какъв начин да се направи автоматизирана инспекция дали съответната дата е 10 или е 15. Т.е. ние не знаем пациентът за по кое време е плануван ", разяснява Таня Загорова от НЗОК

В обновената платформа на Касата е налична информация за общопрактикуващи лекари, експерти, лекари по дентална медицина и лечебни заведения, които оферират високоспециализирани действия, аптеки и лекарства по Каса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР