Онлайн проектът ще свърже повече студенти и млади хора от

...
Онлайн проектът ще свърже повече студенти и млади хора от
Коментари Харесай

Еразъм+ навлиза във виртуалното пространство

Онлайн планът ще свърже повече студенти и младежи от Европейски Съюз и прилежащи страни

„ Виртуален продан Еразъм+ “ ще свързва младежи, лица, работещи с младежта, студенти и учени благодарение на полемики

Еразъм+, една от емблематичните и най-успешни стратегии на Европейски Съюз, прибавя онлайн версия на своите дейности за подвижност за да свърже повече студенти и младежи от европейските страни и страните от Южното съседство на Европейски Съюз.

Проектът „ Виртуален продан Еразъм+ “ ще подтиква през идващите две години междукултурния разговор и ще усъвършенства уменията на най-малко 25 000 младежи посредством цифрови средства за учене. Проектът обгръща 33-те страни, участващи в програмата Еразъм+, и района на Южното Средиземноморие, включително Алжир, Египет, Израел, Йордания, Ливан, Либия, Мароко, Палестина, Сирия и Тунис.

Онлайн версията на Еразъм+ ще добави обичайна стратегия за физическа подвижност и може да бъде разширена в бъдеще, с цел да включи други райони по света, прецизираха от Европейската комисия.

„ Виртуален продан Еразъм+ “ ще свързва младежи, лица, работещи с младежта, студенти и учени благодарение на полемики с присъединяване на модератор, транснационални групи по планове, отворени онлайн курсове и образование за покровителство. Така да вземем за пример, младежи от разнообразни страни ще могат да се свързват един път седмично, с цел да разискват тематики като икономическото развиване или изменението на климата в границите на полемики с модератор на основата на предоставени им авансово подготвителни материали.
още по тематиката
Всички действия ще се реализират като част от стратегии за висше обучение или проведени юношески планове. По време на подготвителната си фаза „ Виртуален продан Еразъм+ “ провокира сериозен интерес измежду университетите и младежките организации. Към момента към този момент има основани 50 партньорства, а 40 души бяха подготвени като модератори на полемики.

С бюджет от 2 милиона евро до декември 2018 година, по време на пилотната си фаза „ Виртуален продан Еразъм+ “ ще доближи до най-малко 8 000 младежи. Ако се увенчае с триумф, се планува самодейността да бъде удължена до края на 2019 година и ще доближи до още 17 000 души. В бъдеще „ Виртуален продан Еразъм+ “ може да се трансформира в постоянна активност и да бъде разширена, с цел да доближи до още повече младежи в други райони.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР