Онлайн порталът MyMuzeiko ще продължава вълнуващото преживяване на посетителите на

...
Онлайн порталът MyMuzeiko ще продължава вълнуващото преживяване на посетителите на
Коментари Харесай

Чрез уеб портал Музейко влиза и в дома на децата

Онлайн порталът MyMuzeiko ще продължава вълнуващото прекарване на посетителите на музея и отвън него

Дни преди своя втори рожден ден, детският теоретичен център в партньорство с VIVACOM показва My Muzeiko – уеб портал, който разрешава на посетителите да пренесат вкъщи просветителното си прекарване в Музейко. My Muzeiko задълбочава интереса на дребните откриватели в обичаните им научни дисциплини.

 muzeiko_3 Още със старта си преди две години Музейко предприе новаторския метод в образованието – да въодушевява научните ползи от най-ранна възраст, като подтиква децата сами да опитват и по пътя на откривателството да получават нови познания. Като компания, която се стреми да бъде софтуерен водач в образованието, VIVACOM поддържа модерната идея на Музейко през цялото време и две години по-късно двете организации започват уеб портала My Muzeiko .

С My Muzeiko за първи път у нас вършим крачка към същинско персонализиране на наученото в едно музейно пространство. С помощта на мобилни четци, ситуирани на територията на целия музей, със особено конфигурирано на тях Android приложение посетителите могат да сканират гривните си за вход и по този начин да отбележат кои научни области са забавни за тях. Тези сфери на ползи се генерират автоматизирано в профила, който всеки родител или клиент може да си сътвори в платформата My Muzeiko. Чрез нея те ще получават най-новата и забавна информация в съответните области, поднесена на наличен за децата език.

 muzeiko_2 My Muzeiko може да се употребява комфортно както на компютър, по този начин и на таблет или мобилен телефон, а профилите се основават елементарно с регистрация в платформата и са добре предпазени. Съвсем скоро посетителите на Музейко ще могат да достъпят в портала освен забавна информация по тематиките, които ги вълнуват, само че и личните им фотоси и видеоклипове, направени в Музейко. Предстои създаване на специфична секция за учители в My Muzeiko. Една от задачите на уеб портала е да се развие като платформа за практични интерактивни образователни действия, които учителите да употребяват в час. My Muzeiko е създаден от компанията Indeavr и екип на детския теоретичен център с софтуерната поддръжка на VIVACOM. Информационното наличие на платформата се приготвя с поддръжката на БГ Наука и BBC Знание.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР