Онлайн платформата вече работи успешно в цялата странаХората от рискови

...
Онлайн платформата вече работи успешно в цялата странаХората от рискови
Коментари Харесай

Хиляди доброволци помагат на хора в риск чрез Pomogni.net

Онлайн платформата към този момент работи сполучливо в цялата страна

Хората от рискови групи могат да разчитат на безплатна помощ от доброволци
(снимка: CC0 Public Domain)

Безплатна онлайн п латформа за взаимопомощ свързва хора от рисковите групи (възрастни, хронично болни) с доброволци, които да им бъдат в помощ в изискванията на пандемия.

Над 1000 доброволци от цялата страна към този момент оказват помощ на стотици възрастни хора да избегнат риска от заразяване, оповестиха от Pomogni.net. Всеки самоизолирал се, който има потребност от набирането на хранителни и други артикули, може незабавно да се обърне за помощ към платформата, с цел да получи нужното до няколко часа.
още по тематиката
Приложението е изцяло гратис и е осъществено от ИТ доброволци, с цел да свърже в този тежък за всички миг хората, които са подготвени да оказват помощ, с тези, които имат потребност от помощ. Работата на доброволците е безплатна.

Всички възрастни или хронично заболели хора, които се нуждаят от помощ за набиране на артикули, могат да заявят потребността си през платформата или на телефон 0888366694 . Доброволец, който е регистриран в платформата, приема поръчката на нуждаещия се, купува продуктите и ги носи на адреса му. Поръчките лишават няколко часа.

Pomogni.net е особено приспособено приложение за обстановката с пандемия от ковид. Принципът на работа е оптимално банален – можете да се регистрирате в него или като нуждаещ се от помощ, или като човек, който предлага помощ на нуждаещи се.

В първия случай след регистрация можете да заявите продуктите, които са ви нужни, във втория – след регистрация ще видите всички, които имат потребност да им се доставят избрани артикули и се намират в радиус от 5 км от вашето местонахождение.

Доброволецът приема поръчката на нуждаещия се, купува продуктите и ги носи на адреса му. Обикновено нуждаещите се от покупки са възрастни хора, които не би трябвало да напущат домовете си или хора, сложени под карантина.

Платформата към този момент работи сполучливо на територията на цялата страна. Тя има за цел да  подкрепи работата на общинско дружество „ Социален патронаж ”, както и на кметствата в страната.

Официална страница: Pomogni.net

Мобилни приложения: за Android; за iPhone
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР