Онлайн платформа ще предлага видеоуроци по БЕЛ и математика за

...
Онлайн платформа ще предлага видеоуроци по БЕЛ и математика за
Коментари Харесай

Заради грипната ваканция: Онл@йн учител помага на седмокласниците да наваксат с материала

Онлайн платформа ще предлага видеоуроци по БЕЛ и математика за учениците в 7 клас, в опит учениците да наваксат материала след втората изключителна грипна почивка за годината.

Благодарение на „ Учим онл@йн с преподавател “ на издателство " Просвета " седмокласниците ще съумеят да натрупат заложения по стратегия образователен материал, с цел да могат сполучливо да се оправят с Националното външно оценяване в края на образователната година.



Вчера от профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ приканиха уроците в българските учебни заведения да се преподават точно посредством интернет.

Синдикатите оферират материалите да се качват в облак и да се употребяват приложения като виртуални класни стаи, виртуална тетрадка, онлайн учебници и Skype.

Преди дни просветителният министър Красимир Вълчев съобщи, че отдалечената форма на образование ще бъде сложна задача, защото ще би трябвало да се обезпечи на всеки възпитаник техническите средства, с цел да усвоява материала.
Синдикатите приканват да се премине към онлайн форма на образование Причината е нарасналата епидемиологична конюнктура в страната
По проект учениците би трябвало да се върнат в класните стаи на 12 март (четвъртък), защото ваканцията изтича на следващия ден – 11 март.

От издателство „ Просвета “ оповестиха, че видеоуроците ще се водят от учители с богат опит, а образователният материал ще бъде преподаван според нормалното седмично систематизиране на часовете.

Видеоуроците ще бъдат със свободен достъп за учениците и ще бъдат предавани на уеб страницата на издателството и на страницата му във „ Facebook “.

„ Учителите ще организират часовете си по сходство на естествените занятия в учебно заведение. Връзката с учениците ще е отдалечена. Учениците ще имат опция да задават въпроси и ще получават задания за независима работа, като учителите ще им дават нужните препоръки и рекомендации “, оповестиха от „ Просвета “.

Вълчев: Опасяваме се дали при по-дълга грипна почивка материалът ще бъде наваксан Ако има изключителни ограничения по отношение на грипната почивка, те ще са за Плевен и Габрово, посочи просветният министър
Първият онлайн урок ще се организира в действително време. А за облекчение е планувано всеки един от тях да бъде още един в разнообразни часове.

Графикът ще бъде качен на уеб страницата на „ Просвета “, както и във „ Facebook “.

За да подкрепят учениците, от издателството ще обезпечат и безвъзмезден достъп до интерактивните електронни учебници по БЕЛ до края на образователната година за всички седмокласници.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР