Онлайн плащането е една от най-често използваните електронни услуги на

...
Онлайн плащането е една от най-често използваните електронни услуги на
Коментари Харесай

Близо 100 млн. лева платени през виртуалния ПОС на НАП

Онлайн заплащането е една от най-често употребяваните електронни услуги на Национална агенция за приходите. От началото на годината досега през така наречен виртуален ПОС (е-услугата за заплащане с карти) без такси са платени съвсем 100 млн. лева, а от основаването на услугата са осъществени повече от 1,4 милиона преводи за над 500 милиона лв..

Електронната услуга „ Справка за отговорностите с опция за осъществяване на заплащане “ е налична с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП) в портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите. От приходната организация прецизират, че за заплащането посредством виртуалния ПОС терминал на Национална агенция за приходите не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента незабавно, без нормалното закъснение при банков превод.

„ Онлайн заплащането към Национална агенция за приходите става все по-популярно, изключително в този момент в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура. Електронната услуга на Национална агенция за приходите икономисва време и пари на клиентите и най-важното – заплащанията са без такса, сподели Боряна Георгиева, шеф на дирекция „ Обслужване “ в Национална агенция за приходите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР