Онлайн пазаруването става все по-предпочитано у нас, но то е

...
Онлайн пазаруването става все по-предпочитано у нас, но то е
Коментари Харесай

Ценни съвети при онлайн пазаруването

Онлайн извършването на покупки става все по-предпочитано у нас, само че то е съпроводено с значително опасности. Оказва се, че поръчките се бавят заради претоварване на куриерите в страната.

"Наблюдават се чести проблеми със забавянето на доставките на онлайн артикули. Това се дължи на невъзможността на всички играчи на този пазар да отговорят на темповете на поръчките ", изясни в утринния блок на Bulgaria ON AIR ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Той уточни, че от КЗП наблюдават интензивно пазара за неспазване на периодите и ще постановат наказания. Маргаритов се обърна към търговците и куриерските компании с апел да обезпечат нужния потенциал и увери, че ще бъдат глобявани при неспазване на периодите.

"Трябва да се пазари от надеждни електронни магазини. Добре е потребителите да ревизират съответния електронен магазин с кой пощальон работи. Обезпечение може да бъде получено, ако са претърпяни вреди, които би трябвало да бъдат потвърдени ", посъветва потребителите Маргаритов.

Той подчертава и върху нелоялните практики за обявени проценти понижения. По думите му някои търговци не продават стоката на остарялата цена най-малко един месец, както е по закон. Това се случва предпочитано в онлайн пространството.

Председателят на КЗП предизвести и за клопки в цените при резервациите за идните празници. Важното е да се изследва деликатно и да се прави параленост, означи той. И посъветва да не гледаме %, а цената, и то съпоставена с други сходни обекти.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР