Онлайн обучение на ротационен принцип се въвежда в училищата в

...
Онлайн обучение на ротационен принцип се въвежда в училищата в
Коментари Харесай

Учениците в Перник ще учат онлайн на ротационен принцип

Онлайн образование на ротационен принцип се вкарва в учебните заведения в община Перник, заяви заместник-кметът Стефан Кръстев.

Електронно ще се образоват учениците от 6-ти до 12-ти клас . От началото на идната седмица отдалечено ще учат учениците от шести, осми, десети и дванадесети клас. Следващите седем дни от 18 октомври пък на онлайн образование ще преминат девойките и момчетата от седми, девети и единадесети клас.

Мярката се постанова по п редложение на общинския спешен щаб поради високата заболяемост от ковид в общината, която я сложи в тъмночервената зона.

Ваксинирани са над 60 % от шефовете, 34 на 100 от учителите и 20 на 100 от непедагогическия личен състав в учебните заведения в региона, заяви шефът на РУО на МОН Ваня Коконова. По думите й в детските градини този % е по-малък.

Под карантина са 23 паралелки в района, заяви шефът на РЗИ доктор Стела Димитрова. Нови ограничения за ограничение на пандемията на територията на региона ще бъдат разисквани и признати на онлайн съвещание на регионалния спешен щаб на следващия ден.

" Налице е притеснителна наклонност. Броят на инфектираните от време на време се усилва . В последните три дни на миналата седмица те са към 180 ", сподели регионалният шеф доктор Симеон Василев. По думите му през последните два дни в МБАЛ " Рахила Ангелова " са умряли 9 пациенти. Според него все още имунизирани най-малко с една доза са към 41 хиляди поданици на региона.

Свободни кревати за лечение на ковид в лечебните заведения към момента има. В МБАЛ " Рахила Ангелова " от позволените 180 места, заети са към 80 . Директорите на лечебните заведения считат, че при увеличение броя на заболелите, настаняването на пациенти може да бъде проблематично.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР