Онлайн аукцион на дигитално изкуство е събрал над 52 млн.

...
Онлайн аукцион на дигитално изкуство е събрал над 52 млн.
Коментари Харесай

Дигитален аукцион събра 52 млн. долара за Джулиан Асанж

Онлайн аукцион на цифрово изкуство е събрал над 52 млн. $ под формата на криптовалути през днешния ден, с цел да помогне за финансирането на правната отбрана на създателя на WikiLeaks, Джулиан Асанж.

Австралиецът се бори с екстрадиция от Англия в Съединени американски щати, където управляващите желаят да бъде изправен пред съда по 18 наказателни обвинявания, в това число нарушение на закон за шпионаж, откакто WikiLeaks стартира да разгласява хиляди секретни файлове и дипломатически телеграми през 2010 година, напомня „ Ройтерс “.

Миналия месец мъжът, който в този момент е в лондонски затвор, получи опция да оспори екстрадицията си пред най-висшия съд на Англия. Сега Върховният съд ще реши дали да прегледа делото му, или не.

Асанж си сътрудничи с крипто художник, прочут като Пак, с цел да продаде сбирка от NFT, наречена “Censored ”, в онлайн търг от 7 до 9 февруари и да събере средства в своя поддръжка.

Т.нар. незаменими токени употребяват блокчейн за записване на статуса на благосъстоятелност на цифрови файлове като изображения, видеоклипове и други цифрови активи. Централна част в търга на Асанж зае часовник, който демонстрира броя на дните, през които е в пандиза. Той се актуализира всеки ден.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР