Онлайн-анкета сред варненци ще реши каква да бъде съдбата на

...
Онлайн-анкета сред варненци ще реши каква да бъде съдбата на
Коментари Харесай

Какво искат варненци на мястото на Дупката в центъра на града

Онлайн-анкета измежду варненци ще реши каква да бъде ориста на едно от емблематичните места в центъра на града. След като през 80-те години планът за търговски център пропадна, мястото повече от 30 десетилетия остава печално известно като " Дупката " - неусвоено пространство, което наподобява неуместно измежду архитектурата на остаряла Варна.

Варна

Преди 33 години, при започване на градежа на комерсиалния дом, са открити две крепостни стени на античния Одесос и планът е замразен. Години по-късно е учредено сдружение " Търговски дом ", с акционери община Варна и държавната тогава компания " Лазур ". След увеличение на уставния капитал, общината губи част от акациите, които са добити от предприемача Георги Гергов. Общината си ги върна едвам предходната година, откупувайки ги с 43 милиона лв. от държавния бюджет. Сега концепцията е жителите на града да решат по какъв начин да наподобява това пространство.
Явор Панев-архитект " Да излезем от дупката ", в този слоган желаеме да разкажем цялата история...както с исторически проект, по този начин и като градоустройствени разработки
На уеб страницата ideavarna.com може да се попълни анкетата, като авансово можем да се срещнем с цялата налична информация.

Цвета Йоцова -юрист: Дали ще се проектира търговски дом, по тази причина за което е било съборено и пробита тази дупка, дали ще се проектира концертна зала, паркинг или каквото и да е площадно пространство.
Само за няколко дни в анкетата са взели участие повече от 1300 варненци.
АНКЕТА: Дупката съгласно мен е хубаво да се трансформира в нещо за културен център.

За децата да е направено.За постройки в случай че е, изобщо не си коства.
След разбор на резултатите от анкетата, в края на месец септември, ще бъде разгласен интернационален архитуктерен конкурс за визията на пространството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР