Онкологът Иля Дудаков разказа как ранните признаци могат да се

...
Онкологът Иля Дудаков разказа как ранните признаци могат да се
Коментари Харесай

Това са първите признаци на онкологично заболяване

Онкологът Иля Дудаков описа по какъв начин ранните признаци могат да се употребяват за идентифициране на разнообразни типове онкологични болести.

Той акцентира, че колкото по-рано е допустимо да се диагностицира онкологичното заболяване, толкоз по-голям е шансът за излекуването му. Ракът на белия дроб може да бъде разпознат по зной, упорита кашлица и болежка в гърдите, написа zdrave.to.

Туморът в червата се демонстрира при отичане на корема, както и болежка и дискомфорт. Редовният запек или диарията също е признак.

Ракът на простатата при мъжете се характеризира с проблеми с уринирането и ерекцията, както и с съществуване на кръв в спермата или урината.

За неочевидните признаци на онкологични болести приказва и откривателят от Националния медицински проучвателен център по онкология „ Н. Н. Петров “, претендент медицинските науки Олга Смирнова. Ракът на маточната шийка, съгласно специалиста, е най-често срещаният.

Най-характерният признак, на който тя предлага да се обърне внимание, е кървавото течение от гениталния тракт. Те обаче елементарно се объркат с менструацията, тъй че онкологът поучава да се обърне внимание на други признаци. Сред тях са болежка в долната част на корема, кърваво течение след сексуален контакт и течение с неприятна миризма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР