Онкоболно момиче решило да се откаже от лечението си и

...
Онкоболно момиче решило да се откаже от лечението си и
Коментари Харесай

Умиращо от рак момиче написа собствения си весел некролог

Онкоболно момиче решило да се откаже от лекуването си и да преживее останалото време, наслаждавайки се на живота, доколкото това е допустимо.

През 2017 година на Бейли Матисън от Халифакс, Канада й разкрили страшна и рядка форма ан рак - леймиосаркоза, поразяваща гладкомускулната тъкан, написа Блиц. 

``
реклама

Момичето почувствало мощни болки в корема и си помислило, че е някакъв вирус, или пък развалена храна. Когато отишла на доктор и предходна всички проучвания, научила страшната истина. Съобщили й, че животът, който й остава, е не повече от 12 месеца. И въпреки всичко, Бейли съумяла да живее още две години.

Канадката решила най-после да приключи уморителното лекуване след неудачна лъчева терапия. За да може да преживее остатъка на дните си, наслаждавайки се на живота, пътешествайки и общувайки с околните си, а не страдайки в болница. Болното момиче намерило разтуха и поддръжка от родителите си. Преди гибелта си то съумяло да напише и личния си некролог, който трябвало да послужи за приятелите и околните й като вдъхновяващо обръщение. 

" Мама постоянно ми е казвала, че най-страшната загуба за всеки родител е загубата на личното му дете. само че те поддържаха решението ми да се откажа от лекуване, без значение какъв брой тежко им беше. Заради това ги обичам още повече. "

С комизъм и топлота Бейли благодари на приятелите си, коиито по време на заболяването я окуражавали и подкрепяли. Простила се и със своя обичан, с който се срещнала три месеца преди да научи ужасяващата вест, че не й остава доста живот.

В този ден, в който се срещнахме, просто си нямаше разбиране с какво се захващаш ", написа Бейли. 
В писмото си момичето споделя, че е съумяла да премисли доста и поучава всички да не одобряват всеки нов ден като нещо нормално, а да се любуват на всяка една минута. 

Бейли почива на 35 години.

" 35 години несъмнено не е толкоз доста, само че дяволите да го вземат, имах прелестен живот. Не желая това, което съм написала, да звучи като отегчителен, елементарен некролог, желая да бъде обръщение към всички, които съм обичала. Не обръщайте внимание на дреболии, просто живейте! "

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР