Онкоболни жени ще могат да се възползват от ин витро

...
Онкоболни жени ще могат да се възползват от ин витро
Коментари Харесай

Онкоболни жени могат да се възползват от ин витро процедури, заплатени от Фонда за асистирана репродукция

Онкоболни дами ще могат да се възползват от ин витро процедури, заплатени от Фонда за асистирана репродукция. Това заяви заместник-министърът на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков при преставянето на измененията в Правилника за работа на фонда.

Промените в правилника уголемяват достъпа до ин витро процедурите. Дава се опция на двойки с генетични проблеми също да опитат инвитро след лекуване, а дами, които не дават отговор на симулацията, също да продължат с различен способ по фонда. Жени до 35 години с онкозаболяване също ще се възползват от Фонда, сподели доктор Мирослав Ненков:

Две са значимите неща, които би трябвало да знае комисията, включвайки една такава жена в такава процедура: напредналостта на болестта и вероятността, тъй като в случай че заболяването е напреднала - има такава статистика и тя е чисто здравна статистика и няма връзка с нашите стремежи или на никой различен, пациентките няма да бъдат включвани в тази процедура.

Данните за успеваемостта на Центровете за асистирана репродукция ще бъдат оповестени на уеб страницата на Фонда за асистирана репродукция:

Правим смяна, на която държаха доста неправителствени организации и с цялостно право. Сега на уеб страницата на Центъра по асистирана репродукция ще бъдат предоставени данните за успеваемостта на обособените центрове. Клинично потвърдена бременност е най-сигурният аршин за това, че процедурата инвитро е предходна сполучливо.

За достъп до финансиране до момента центровете трябваше да имат или 20 на 100 сполучливи клинични бременности, или 15 на 100 сполучливи раждания - в този момент и двата критерия ще са наложителни, с цел да има финансиране.

За 2018 година се упорства финансирането от 12 милиона лв. да се усили с още 9 милиона лв..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР