Онези закони, с които сме се ангажирали да влязат до

...
Онези закони, с които сме се ангажирали да влязат до
Коментари Харесай

Зарков: Наказателното преследване на главния прокурор е важно, но не решава всички въпроси

Онези закони, с които сме се заели да влязат до края на година за ПВУ и бюджета.

Според правосъдният министър Крум Зарков това са законопроектите, над които би трябвало да се концентрира служебният кабинет и Народното събрание.

Много от тях са утвърдено от Министерски съвет. Днес ще разгледаме още 3, а за другата сряда остава Законът за персоналния банкрут, а с това сме внесли всички закони, зависещи от Министерството на правораздаването, продължи той във връзка с законопроектите по Плана за възобновяване.

По думите му това са доста сложни промени, които не касаят единствено основния прокурор.

И добави, че Съветът на Европа още счита, че няма механизъм, който да проверява фигурата на основния прокурор.

Първият аспект е, че самата концепция е посрещаната добре от Венецианската комисия, само че тя добавя, че това не е задоволително, тъй като казусът с него у нас не касае единствено неговото наказателно гонене. Ще нанесем някои промени и ще внесем и този законопроект, съобщи Крум Зарков за законопроекта, обвързван със основаването на механизъм за следствието на основния прокурор Иван Гешев.

" Въпросът е значим, само че той не взема решение цялостния кръг въпроси към основния прокурор ", акцентира правосъдният министър.

Крум Зарков акцентира и значимостта на избора на нов състав на Висш съдебен съвет, само че посочи, че би трябвало да се попълнят най-малко конституционните органи.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР