Онези от нас, които обичаме да си угаждаме на трапезата,

...
Онези от нас, които обичаме да си угаждаме на трапезата,
Коментари Харесай

Чували ли сте за течното злато: То чисти отвън и отвътре тялото ви и топи килограми с лекота

Онези от нас, които обичаме да си угаждаме на трапезата, сме наясно с едно доста тъжно предписание – общо взето най-вкусните неща са и много нездравословни. Изключенията от тази норма са прекомерно, прекомерно малко. Но едно от тях сигурно е зехтинът. Който е именуван още и „ течно злато„. И това не е инцидентно. Зехтинът се оказва освен средство за решение на здравословни проблеми, само че също по този начин и средство за дългоденствие. Вече е потвърдено, че „ течното злато “ лекува неплодородие, срутен имунитет, висок холестерол, сърдечно-съдовата система, че отстранява камъни от жлъчния мехур. Също по този начин понижава риска за поява на инфаркт или инсулт в бъдеще. И въпреки да е висококалорично е отличен асистент в битката с наднорменото тегло.

Причина за това е, че зехтинът е на 100% усвоим от човешкия организъм. Маслото е на респект при доста нации. Защото подмладява тялото както от вътрешната страна, по този начин и извън. Зехтинът почиства токсините от организма. А в някои страни със мощно слънце (Мексико, по Средиземноморския басейн) се употребява и като мазило срещу горещите и рискови лъчи.
Зехтинът към този момент е доста обичан и в България и постоянно участва и на нашата софра. Най-вече като овкусител на салати. Ето и към какво би трябвало да се стремим, с цел да усетим изцяло изгодата от „ течното злато “ – нужно е да се приема постоянно, само че в дребни количества, тъй като всяко предозиране води до понижаване на резултата. Практиката със салатите е отлична, само че нищо не пречи да си капвате и капка зехтин върху ястието, без значение дали то е вратна пържола на скара или мусака.

Установено е също по този начин, че зехтинът дава добър възстановителен резултат при лекуване и профилактика на сърдечно-съдовите болести.
зехтин за пиянство том круз
Том Круз е прочут с любовта си към зехтина за пиянство.
С негова помощ може доста да се понижи равнището на «лошия» и да се усили «добрият» холестерол, да се понижи интензитета на свободнорадикалното окисляване, да се възстановява артериалното налягане, да се усили еластичността на артериалните стени и да се понижи рискът от формиране на тромбози.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР