OnePlus Open е първият сгъваем смартфон от под-бранда OnePlus на

...
OnePlus Open е първият сгъваем смартфон от под-бранда OnePlus на
Коментари Харесай

OnePlus официално пусна своя дебютен и силно впечатляващ сгъваем смартфон OnePlus Open

OnePlus Open е първият сгъваем смарт телефон от под-бранда OnePlus на Oppo. Предварителните поръчки стартират през днешния ден за €1799. Покупки в наличност на дребно ще има от 26 октомври.

Въпреки че Open е първият за марката OnePlus, той показва устройството като взаимен план с компанията майка Oppo. Тя преди този момент пусна Oppo Find N и Find N2 сгъваемите устройства в Китай. Това значи, че OnePlus Open на процедура е трето потомство и даже ще се продава като Oppo Find N3 на вътрешния пазар на компанията. Но OnePlus се стреми да подчертае включването на OnePlus духа в сгъваемия телефон.

Една от най-впечатляващите спецификации на Open е, че е тестван да издържи милион цикъла на прегъване.

Това е почти пет пъти повече от това, което популяризират главните му съперници, Pixel Fold и Samsung Galaxy Z Fold 5. OnePlus споделя, че пантата би трябвало да е задоволително издръжлива, с цел да оцелее при отваряне и затваряне 100 пъти дневно в продължение на повече от 10 години. Това би трябвало да разреши на механизма да действа дълго откакто телефонът спре да получава софтуерни актуализации. Трябва да получи четири години надстройки на версията на Android и пет години актуализации за сигурност.

Освен че акцентира издръжливостта, OnePlus популяризира и размера на Open.

Дебелина единствено 5.8 мм в разгънато положение и тегло от едвам 239 грама при избора на черната веган версия с кожен тил. Има и зелена версия със стъклен тил, която тежи малко повече от 245 грама. Това не е толкоз елегантно, колкото най-тънката и лека версия на Honor Magic V2, която е с дебелина 4.7 мм и тежи 231 грама. Нито е толкоз фино като Mate X3 с дебелина 5.3 мм на Huawei. Но OnePlus Open изпревари устройството на Honor на интернационалните пазари и идва с поддръжка за 5G, както и с приложения и услуги на Гугъл, за разлика от телефона на Huawei.

Има забележима дипла на екрана, само че OnePlus споделя, че употребява механизъм за прегъване във формата на сълза, с цел да минимизира външния му тип.

Вътрешният сгъваем екран на OnePlus Open е с размери 7.82 инча, разграничителна дарба 2440 x 2268, оптималната периодичност на освежаване от 120Hz и пикова бляскавост от 2800 нита. Екранът употребява пласт от ултратънко стъкло в структурата си за устойчивост, а цялото устройство има рейтинг IPX4 за резистентност против водни пръски. Дисплеят на капака на Open е с размери 6.31 инча, със същата оптималната периодичност на освежаване от 120 Hz, пикова бляскавост от 2800 нита и разграничителна дарба от 2484 x 1116.

Що се отнася до софтуера, устройството работи с OxygenOS 13.2, който е основан на Android 13.

OnePlus са го оборудвали с някои настройки, с цел да работи по-добре на по-големия екран на Open. В долната част на екрана има лента на дилемите, която предлага бърз достъп до файлове, както и до обичани и скорошни приложения. Поддържа се опция за многозадачност посредством пускане на голям брой приложения едно до друго.

Решението на OnePlus за проблемите, които някои приложения могат да имат, когато се опитате да ги стартирате в по-странните пропорции на сгъваемите устройства, е функционалност, която той назовава Open Canvas. Това ви разрешава да подреждате всяко от вашите приложения на екрана по метод, който се пробва да ги резервира в използваемо съответствие на страните за сметка на загуба на известна видимост.

Като опция на това да ги преоразмерявате и разтягате с риск от основаване на проблеми.

Вътрешно телефонът се зарежда от процесор Snapdragon 8 Gen 2 и се доставя с 16 GB RAM и 512 GB вградена памет. OnePlus Open има 4805mAh батерия, която може да се зарежда бързо с до 67W.

И най-после, що се отнася до камерите, Open има брандирана от Hasselblad тройна леща откъм гърба.

Тя се състои от съществена 48-мегапикселова камера, 64-мегапикселова телефото с 3x оптично нарастване и 48-мегапикселова ултраширока. Има поддръжка за запис в Dolby Vision HDR при до 4K 30fps, или в случай че не ви пука за HDR, той ще направи 4K 60fps. Към задните камери се причисляват чифт селфи камери, захранвани от 20- и 32-мегапикселови датчици, които се намират в чифт прорези с дупки.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР