Онемях! Надминаха Борисов! Не повярвах, че ПП и Асен Василев

...
Онемях! Надминаха Борисов! Не повярвах, че ПП и Асен Василев
Коментари Харесай

Манолова за ПП и Василев: Онемях, надминаха Борисов! -

Онемях! Надминаха Борисов! Не повярвах, че Политическа партия и Асен Василев са способни на подобен закон за наказателните описи. Но е реалност и нека се вразумят и не го внесат в Народното събрание, написа във Facebook водачът на " Изправи се.БГ " Мая Манолова. 

Вчера в медиите се появи информация, че иправляващите разискват основаването на Междуведомствен съвет, който да пази страната от опасности за икономическата и финансовата система, отпред с вицепремиера и финансов министър Асен Василев. Днес той съобщи, че няма подобен проектозакон, а " в правосъдното министерство, а Министерството на финансите е дало единствено механически бележки ".

" Как ще пишеш закон за частна ДАНС към Министерски съвет, добродушно наречена Консултативен съвет, за сформиране на наказателни описи за бизнеса, партийни съперници и всеки неуместен?! Как ще " браниш " националната сигурност, като нарушаваш фундаментални правила в правото?! Как ще изземваш благосъстоятелност без съд?! Как ще наказваш по доноси?! Що за право е това, господин Василев?! Вие идвахте в Комисията по проверката да свидетелствате. Разкрихме десетки схеми за милиарди, само че не разреших да се пристъпва закона. Сега сте вицепримиер - накажете отговорните и злоупотребявалите, само че не като погазвате правото. Като правист Ви приканвам - спрете да потъпквате Конституцията и уважавайте върховенството на правото! Защото след наказателните описи какво следва - наказателни отряди? Частна войска? Наказателни лагери? Докато върнете ГЕРБ на власт? ", написа в обявата си Манолова.

Всички парламентарно показани сили, с изключение на " Възраждане ", остро подлагаха на критика появилия се в общественото пространство законопроект. Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов разгласи, че се радва на предлагането и заплаши, че от партията му ще употребяват " нацисткия закон на Политическа партия " против тях след няколко месеца.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР