ОМВ Петром“ завърши придобиването на 100% от акциите в OMV

...
ОМВ Петром“ завърши придобиването на 100% от акциите в OMV
Коментари Харесай

„ОМВ Петром“ влезе в компанията, проучваща за нефт и газ в блок „Хан Аспарух“


ОМВ Петром “ приключи придобиване то на 100% от акции те в OMV Offshore Bulgaria GmbH от OMV Exploration & Production GmbH и влезе в проучвателния блок „ Хан Аспарух “ в черноморското крайбрежие на България, съобщи БГНЕС.

ОМВ Петром “ разгласи своите проекти за влизането в офшорния блок през декември 2019 година

От компанията оповестиха, че след излизането на „ Репсол “ българският регулатор е одобрил разпределението на 30-процентовия дял на „ Репсол “ сред останалите двама сътрудници.

По този метод делът на „ ОМВ Петром “ в блока, посредством OMV Offshore Bulgaria GmbH, в този момент е 42,86%, а на френския петролен колос „ Тотал “, който е и оператор на плана, е 57,14%.

„ Това придобиване е значима стъпка в нашата тактика за разширение на интервенциите ни в района. “ ОМВ Петром ” е дейна в Черно море повече от четири десетилетия като оператор и е натрупала скъп опит като неоператор в дълбоководните изследвания на прилежащия блок „ Нептун “ в румънските води “, съобщи Петер Цайлингер, член на Изпълнителният брод на „ ОМВ „ Петром “.

През 2012 година българското държавно управление разгласи конкурс за изследване на нефт и газ в блок „ Хан Аспарух “ в дълбоките води на Черно море. То беше предоставено на консорциум, включващ ОМВ (30%), „ Тотал “ (40%) и „ Репсол “ (30%).

„ Хан Аспарух “ е ситуиран в западната част на Черно море, южно от „ Нептун “, и е с повърхност 13 819 км. Първият сондаж беше изработен през 2016 година, той беше последван от два други през идващите две години. През тази година беше направено 3D сеизмично изследване на обширна територия от 5 614 км. В момента данните от проучването се проучват и въз основа на тях ще бъдат подхванати идващите крачки по търсенето и добива на природен газ и нефт в блока.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР