ОМВ Петром (OMV Petrom) и Ромгаз (Romgaz) взеха окончателното решение

...
ОМВ Петром (OMV Petrom) и Ромгаз (Romgaz) взеха окончателното решение
Коментари Харесай

Румъния очаква да стане най-големият производител на природен газ в ЕС

ОМВ Петром (OMV Petrom) и Ромгаз (Romgaz) взеха окончателното решение да добиват газ по плана " Нептун дийп " (Neptun Deep) в Черно море, оповестяват румънските медии. Първото произвеждане е планувано за 2027 година след общи вложения за развиване на плана до 4 милиарда евро.

Очаква се той да достави общ брутен размер от почти 100 милиарда кубически метра природен газ, който ще бъде разграничен поравно сред двамата сътрудници.

“Румъния ще стане най-големият производител на природен газ в Европейски Съюз и чист експортьор на природен газ, укрепвайки сигурността на доставките ”, се споделя в прессъобщение на ОМВ Петром. Очаква се планът да способства за 50% нарастване на оперативната облага на компанията през 2030 година

Периметърът на " Нептун Дийп " в Черно море е с повърхност от 7500 квадратни километра и се намира на разстояние почти 160 км от брега, във води с дълбочини сред 100 и 1000 метра.

От 2008 година проучвателните действия в периметъра на " Нептун дийп " включват две акции за 3D сеизмично приемане и две стратегии за проучвателни сондажи. Първото изобретение на природен газ беше направено през 2012 година Общите разноски за изследване и оценка досега възлизат на повече от 1,5 милиарда евро, отбелязва Диджи24.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР