Омразата между хората е факт и не мога да не

...
Омразата между хората е факт и не мога да не
Коментари Харесай

Георг Георгиев: С това свое поведение Република Северна Македония не е готова за ЕС

" Омразата сред хората е реалност и не мога да не настоявам, че не е политически стимулирана. Този случай се случва в подтекста на разглеждането на конституционните промени в Северна Македония, които са част от залога им по присъединението в Европейски Съюз. " Това съобщи в Народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев по отношение на нападателния случай в Скопие.

" Не мисля, че тази страна, с държанието, което показва, е подготвена да се причисли към Европейски Съюз. Защото това не е единствено въпрос на политика, само че и въпрос на полезности и на метод на мислене и държание ", означи Георгиев.

„ Нападението евентуално е било предумишлено. Нашето посолство реагира извънредно съответно. Но в случай че ние не решим съществено този проблем, такива произшествия евентуално няма да отсъстват “, добави той.

Георгиев е угрижен за реакцията на македонските управляващи:

„ Много огромна паника у мен буди реакцията на македонските управляващи, които вместо да оказват помощ на нашите сънародници, те по-скоро са вложили старания в това да арестуват българските почитатели, в сравнение с да схванат по какъв начин се е стигнало до закононарушението, което е предизвикано точно от ненавист “, изясни Георгиев.

Според него нашата страна е реагирала съответно, предлагайки консулска отбрана.

" Може Министерство на външните работи да привика посланика на Северна Македония за диалог или да бъде изпратена протестна нота. Лошото е, че тези произшествия доста зачестиха в последните месеци “, сподели още депутатът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР