Омразата и лъжата трябва да напуснат политиката. Нужно ни е

...
Омразата и лъжата трябва да напуснат политиката. Нужно ни е
Коментари Харесай

Халил Летифов: Омразата и лъжата трябва да напуснат политиката

Омразата и лъжата би трябвало да изоставен политиката. Нужно ни е хомогенно, ценностно, изрично евроатлантическо държавно управление с стратегия и цели за излаз от рецесиите.

Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи и на ПГ на Движението Халил Летифов в изявление за Нова тв.

Очевидно е, че разговор в 47-ото Народно събрание няма. Очевидно е, че болшинството се самосвали и затова кабинетът падна. Правителството се самосвали, сподели Летифов. И добави: „Знак за връзка не съм видял. Вече сме във въртележката на процедурата за нови мандати. 121 депутати обаче не са задоволителни за устойчиво ръководство. Нужна е стратегия за справяне с тежките рецесии, в които в това държавно управление се провали. Говорим и за ясни цели, които 6 месеца по-късно видяхме, че това ръководство няма. И това е една от аргументите за неуспеха му.“.

На въпрос, в случай че президентът даде мандата на Движение за права и свободи, ще се опита ли Движението да направи държавно управление, Летифов отговори: „Хипотетично това е допустимо. Но съгласно нашия разбор за това, което виждаме в 47-мото Народно заседание, на процедура е невероятно съставянето на устойчиво ръководство, което да се оправи с рецесиите. 121 депутати не са задоволителни. Провалът на ръководството се отразява и на бизнеса, и на гражданите„, сподели Летифов. И изброи – по-висока инфлация, задълбочаване на икономическата рецесия, понижаване на покупателната дарба на хората.

Попитан дали Движението би подкрепило държавно управление, в случай че третият мандат бъде връчен на Има Такъв Народ или Българска социалистическа партия, Летифов съобщи: „ Доста червени линии се чертаят. При тези линии е невероятно да се направи устойчиво ръководство. Ако такава справедлива опция не съществува, изходът е избори.“.

Трябва да отидем в полето на възобновяване на разговора и нормалността в политиката. Ние не живеем поради персоната Кирил Петков, а поради това, което би трябвало да реализираме в оправянето с рецесията. Големият проблем е, че не се учим от грешките си през годините и в този момент ги повтаряме като фарс, сподели Летифов.

Лепенето на етикети на политици, не е част от нормалността. Сега сме в политическа рецесия в резултат на този метод, добави той. Не може да се ръководи с неистина и ненавист. Те би трябвало да изоставен политическото мислене и държание, с цел да се възвърне нормалността, безапелационен бе зам.-председателят на Движение за права и свободи.

Затова Движение за права и свободи ще изобличава всички неистини и етикети, които ни се лепят от кръга „ Капитал ”, добави Летифов.

Опозицията може да има своята роля – задоволително градивна и градивна за излаз от рецесиите, сподели още националният представител от Движение за права и свободи. Той даде образец с постигането на над 170 гласа болшинство по френското предложение за европейската интеграция на Северна Македония и решаващата роля на Движението за това и попита за какво да няма болшинство по значими за страната цели. Очевидно има такава нужда, счита депутатът.

Трябва да има избрани политики, които да вземат решение рецесиите. Вече сме и в политическа рецесия, сега върви процедурата за излаз от нея. Но при справедлива неспособност да се сформира работещо болшинство, Конституцията споделя какво да се направи. Тази власт направи и невъзможното да се доразруши диалога“, уточни зам.-председателят на Движение за права и свободи.

Големият проблем на тази коалиция бе, че тя бе разнородна. Едните гледат на Изток, другите на Запад. В началото оповестиха, че са единствените носители на морала и истината, а малко по-късно се оказа, че това не е по този начин. Затова ние настояваме за хомогенно ценностно евроатлантическо болшинство. За всички, които споделят тези полезности, ние сме отворени за разговор, заключи Халил Летифов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР