Омония (Никозия) ще заведе дело за уронване на престижа срещу

...
Омония (Никозия) ще заведе дело за уронване на престижа срещу
Коментари Харесай

"Омония" ще съди Ивайло Петев за близо 600 хил. евро

Омония " (Никозия) ще заведе дело за уронване на престижа против досегашния си старши треньор Ивайло Петев. Кипърците ще търсят отплата от 567 хиляди евро (1.1 млн. лева), разгласи юристът на клуба Гиоргиос Христофидес пред локални радио.

Бившият селекционер на българския народен тим беше уволнен от " Омония " поради незадоволителните резултати и поради изявление, с което се усъмни в дейностите на няколко футболисти. В началото на годината той извади от отбора Рафаел Лопеш, Алекс Соареш и Маргаса, като загатна, че тримата португалци играят подозрително. Впоследствие управлението на клуба ги върна в тима.

" Омония " записа серия от пет следващи загуби. Лошите резултати бяха придружени от финансова рецесия, поради която помощникът на Петев Алекси Желязков напусна. В същото време трябваше да се организира заседание на акционерите в клуба, само че управление го отсрочи за след края на сезона.

След изказванията на Петев тримата упрекнати от него футболисти подадоха недоволства в полицията. В сряда българският треньор беше привикан за писмени пояснения. Адвокатът на португалците разгласи, че е подготвен да даде разпечатки от телефонни диалози и банкови сметки, с цел да потвърди, че играчите са чисти.

Минути по-късно от " Омония " разпространиха информацията, че се разделят с Петев. Неговият контракт беше до края на сезона с алтернатива за удължение при класиране за присъединяване в европейските клубни шампионати.

В четвъртък Петев и юристът му приканиха за събаряне на напрежението около абсурда. На взаимна конференция двамата обявиха, че думите на треньора не са преведени тъкмо в кипърските медии.

Петев стартира работа в " Омония " в средата на декември. Той имаше сложена цел да класира отбора измежду първите шест, с цел да подсигурява присъединяване в шампионските плейофи. В първите си 10 мача той реализира 10 победи, само че по-късно стартира серия от слаби резултати
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР