Омикронът е вече тук. Писах ви вече, че системата ми

...
Омикронът е вече тук. Писах ви вече, че системата ми
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Омикронът ни завари при неразтоварена здравна система

Омикронът е към този момент тук. Писах ви към този момент, че системата ми за ранно предизвестие го засече. От 30-те кучета на Витанов 9 ръмжат. Ръмжат, само че към момента не лаят, което ще рече, че няма всеобщо разпространяване на Омикрон разновидността. Очаква се формалното засичане от Националния център по заразни и паразитни заболявания. Това е формалната система за засичане. Моята е аварийна - системата на разузнавача. Това написа във Facebook профила си математикът и някогашен член на НОЩ проф. Николай Витанов.

" Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.990 - близо е до 1. Прогнозата я знаете - БАВНО разтоварване на здравната система. Другата ми прогноза също я знаете - вълната с Омикрона ще застъпи вълната от делта разновидността на вируса и ще ни завари при неразтоварена здравна система. Това, че цифрата е под 1, демонстрира, че случаите на Омикрон са единични. Беше ни импортиран от чужбина ", прецизира той.

Ето какво още предвижда проф. Витанов:

" Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 29 декември 2021 година

Тази информация е за хората, които желаят да знаят какво чакам, че ще се случи с пандeмията в околните дни. Информацията е учредена само че изчисленията, които излизат от компютрите. Знаете, че съм прям с вас. Пиша ви и положителното и неприятното. За де сте осведомени и да можете да се предпазвате от заплахите, свързани с пандемията.

Днес - оптимално малко.

Както постоянно - първо мненията, след това - радостната част.

Сега по точките - разбор на обстановката.

Омикронът е към този момент тук. Писах ви към този момент, че системата ми за ранно предизвестие го засече. От 30-те кучета на Витанов 9 ръмжат. Ръмжат, само че към момента не лаят, което ще рече, че няма всеобщо разпространяване на Омикрон разновидността. Очаква се формалното засичане от Националния център по заразни и паразитни заболявания. Това е формалната система за засичане. Моята е аварийна - системата на разузнавача.

Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.990 - близо е до 1.

Прогнозата я знаете - БАВНО разтоварване на здравната система. Другата ми прогноза също я знаете - вълната с Омикрона ще застъпи вълната от делта разновидността на вируса и ще ни завари при неразтоварена здравна система. Гледайте в този момент, дали ще стане по този начин. Това, че цифрата е под 1, демонстрира, че случаите на Омикрон са единични. Беше ни импортиран от чужбина.

Смъртността

Да нагледаме клопката на Тамерлан.

Починали октомври - декември при вълната предходната година по това време - 6751

умряли 1-ви октомври 2021 - 20 968

умряли до днешна дата - 30 657

умряли от 1-ви октомври насам за тази вълна - 9689

Починали по отношение на умрелите от съответната вълна предходната година по това време - 143.5% (от декември има още доста време).

Значи, дотук при тази върна са умряли 43.5 % повече хора в сравнение с при съответната вълна предходната година. Причина - незадоволително обхватна имунизация.

Броят на смъртните случаи е над 30 000, а годината още не е свършила. Така и най-ореваваната от всичките прогнози на Витанов се реализира.

За имунизацията - в случай че щете, не ви карам принудително. АМА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ПРЕПОРЪЧВАМ ДА съдебна експертиза ВАКСИНИРАТЕ. На злобарите нищо не предлагам. Да си им предлагат групата им, дето докараха смъртността до над 30 000.

Взимате си решенията сами, носите си следствията сами за вас си. Лошото е, че около вас може да пострада и някой различен.

Картата на риска според проекта на министерството на опазването на здравето.

Тук нещата вървят на добре. Области на равнище 4 няма. Повечето области са на равнище 2. Прогнозата ми за спокойни празници се извършва. Омикронът няма да ги помрачи. Забележете - тази прогноза бе направена в края на ноември, когато други хора ви плашеха със страшния Омикрон.

Вчера означих, че стартира да се следи застой в спада на случаите в огромните градове и в няколко по-малки. Това се очакваше. Очаква се бавният спад на случаите да продължи. Омикронът закъсня съдбовно, с цел да направи пакости тази година. Догодина ще му сърбаме попарата.

Контролните цифри за края на месеца ги знаете - към 1000 нови случаи дневно и към 50 нови смъртни случая дневно.

В момента за последните 7 дни имаме към 1200 нови случая дневно. Този междинен брой се чака да спадне още в идващите 3 дни и броя да се насочи към контролната стойност. Същото и за смъртността. Отбелязвам - и тази прогноза бе направена през ноември. И тя съдържа цифри, нали по този начин. Никак не е неприятна прогнозата - разрешава на здравната система да се ориентира какво ще е месец напред.

Прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост - развиването тук удостоверява изводите от предната карта.

Две от областите се чака да са вън от алената зона. Това е добре.

София-град се чака да е вън от доста тъмночервената зона. Държи фронта и това е добре за цялостната конюнктура в страната. Очакванията са, броят болни на 100 000 души постепенно да понижава.

ДИФУЗНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ УГАСНА. НАРОДЪТ ЩЕ ЯДЕ И ЩЕ ПИЕ Пожарна охрана ПРАЗНИЦИТЕ НАПУК НА ОМИКРОНА.

Знаете, че това е прогнозата на Витанов. Наблюдавам 9 области. Засега няма учредения за паника. Очаква се наклонността на муден спад на случаите да продължи и през новата седмица. На картата на риска по нашата методология, половината области са вън от виолетовата зона на риска.

Имаме към този момент 7 области в жълтата зона. Положението постепенно се усъвършенства. Благоприятния сюжет си прави работата, само че има потребност от нашата поддръжка, с цел да продължи да си я прави и да понижава обсега на виолетовата зона.

Омикрон разновидността на вируса - писах към този момент, че системата ми за ранно предизвестие засече наличието му.

Но бъдете спокойни - прогнозата ми бе, че няма да ни скапе празниците, а каквито проблеми имаме с него, ще са след Ивановден. Тази прогноза се извършва пред очите ви.

Празнувайте си умерено, единствено спазвайте обикновените ограничения. Помнете - в случай че не сте юрдеци, крокодилът няма и да припари около вас.

Тотален локдаун до края на годината - няма да има.

Забравихме за тоталния локдаун - нали по този начин. Е, това беше и прогнозата на Витанов. И тая беше направена ужасно от дълго време - още в края на септември, когато ви плашиха други анализатори с цялостен локдаун. И тая прогноза се сбъдна.

Хайде през днешния ден за по-кратко да пропусна радостната част.

След Нова година ще ви опиша баснята за морето на шамандурите, лидерът им Шаман Дурак, атомната подводница и самолетоносачът.

И така, прогнозата е удобна. Въпреки, че Омикронът се навърта и кучетата на Витанов ръмжат, удобният сюжет е резистентен и празниците няма да бъдат помрачени. До края на годината от това нищо няма да последва НИЩО. Яжте и пийте на воля, забравете за проблемите най-малко в идващите 10 дни, починете си.

Вършете си работата, живейте си живота, само че се пазете. Спазвайте три шарана отдалеченост, стойте надалеч от места на всеобщи събирания. Като се приберете в къщи, измийте си добре ръцете. Ей такива, обикновени неща.

Който желае, може и да се имунизира. Може и да не е наложително, само че е целесъобразно. Да повторим: в случай че не си юрдек, крокодилът мъчно ще те хване. Пък всеки самичък си преценЯ.

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР