Омикрон“ се разпространява поне два пъти по-лесно от Делта“ варианта

...
Омикрон“ се разпространява поне два пъти по-лесно от Делта“ варианта
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Омикрон не може да се засече с антигенен тест

„ Омикрон “ се популяризира най-малко два пъти по-лесно от „ Делта “ разновидността и в областите в ЮАР, в които е засечен, към този момент измества „ Делта “ разновидността, който преди този момент беше хегемон. Това съобщи шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова в ефира на БТВ.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 47
„ Няма никакви данни, които да приказват за по-тежко превозване на този вид. Данните от Европа са за по-леко превозване “, добави тя.

Проф. Христова изясни, че разновидностите в този вид са над 50, от които над 30 са в S-протеина, а 15 от тях са в този сектор, в който вирусът се свързва с нашите рецептори.

„ Част от тези разновидности са известни и е ясно, че довеждат до по-лесно предаване и до така наречен „ имунно бягство “ – точно незадоволително свързване с наличните антитела. До 2-3 седмици се чакат данни по какъв начин към този момент съществуващите Коронавирус ваксини въздействат на новия вид “, добави тя.

Проф. Христова изясни още, че „ Омикрон “ не може да се засече с антигенен тест.

„ Може да има подозрения при PCR тестванията, при такива предлагаме да се изпращат за секвениране в Центъра по заразни и паразитни заболявания “, сподели тя.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 47  Ирландия изследва повече от 10 хипотетични случая на новия вариант Омикрон Ирландия изследва повече от 10 хипотетични случая на новия вариант Омикрон  Англия вкарва наложителен PCR тест и за имунизираните български жители от 30 ноември Англия вкарва наложителен PCR тест и за имунизираните български жители от 30 ноември  Украйна вкара самоизолация за пасажери, идващи от страни, където е открит Омикрон Украйна вкара самоизолация за пасажери, идващи от страни, където е открит Омикрон
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР