Омикрон се предава много по-бързо от Делта, развива се много

...
Омикрон се предава много по-бързо от Делта, развива се много
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев каза какво да направят хората, ваксинирани с Астра Зенека

Омикрон се предава доста по-бързо от Делта, развива се доста по-бързо и има ниска смъртност съгласно данните на Южна Африка. В тази страна хората са много по-млади, което значи, че в България може да има малко по-висока смъртност. Това съобщи в ефира на Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев и добави, че техният % на имунизирани е почти като нашия.

Той още веднъж съобщи, че хората с Астра Зенека би трябвало да си сложат РНК бустерна доза. Заплахата за нашето общество е краткотрайната нетрудоспособност. Предприятията би трябвало да си създадат график и да има заменяеми хора. Ако нещо ви нервира в гърлото, имате хрема или кихане - дано всеки да си седи у дома.

Бройките ще се усилват и можем да достигнем връх тази седмица. Няколко неща ме тормозят - дали в случай че си го боледувал омикрона можеш отново да се разболееш от него. Който е боледувал преди повече от 5-6 месеца 5 пъти повече може да се разболее от омикрон. Не ни е ясно какъв брой ще трае имунитета от омикрона, както и за какво те боли кръстът с месеци.

Нещата вървят натам коронавирусът да става по-заразен, само че по-малко гибелен. Нещата вървят натам, че април месец да поприключват нещата, акцентира още проф. Кантарджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР